Vízszigetelés, csemperagasztás, feszültségcsökkentés

2020-04-23 14:19:40 | Módosítva: 2020-04-23 14:25:59

A burkolók számos műveletet végeznek, így alapozást, vízszigetelést, feszültségmentesítést, csemperagasztást vagy habarcsolást. Folyamatosan többféle termékkel kell dolgozniuk, és azokat készleten tartaniuk. Egy egyedülálló megoldással most néhány ezek közül helyettesíthetővé válik.


A weber.xerm 844 C1ES2 vízszigetelés és burkolólap-ragasztó egyben rendkívül hatékonyan alkalmazható csempékhez és padlólapokhoz, amely három funkciót is ellát. Használhatjuk hatékony vízszigetelésként csempék és padlólapok alá, valamint erős csemperagasztóként, illetve segítségével a kerámialapok és padló­lapok feszültségmentesek lesznek a kritikus hordozórétegektől.

3 az 1-ben


A weber.xerm 844 alkalmazása esetén az innovatív mintázat biztosítja a vízszigetelés és csempézés szabályozott rétegvastagságát.

Ahova nem jut be víz, ott nem keletkezik kár. Ezzel az újszerű szakmai megoldással időt takarítunk meg: leegyszerűsítjük a munkafolyamatokat. Nemcsak hogy kisebb raktárkészletre lesz szükségünk, hanem annak a kockázatát is csökkenthetjük, hogy tapasztalat híján rossz terméket használjunk. Ezen előnyök mellett a weber.xerm 844 kiemelkedő tulajdonsága az időjárástól független gyors száradási képesség. A víz nem tud behatolni a megkeményedett vízszigetelő réteg alá, és már a kezdetektől elkerülhetőek az olyan tipikus nedvesség okozta károsodások, mint a salétromos kiválás vagy a fagyás következtében fellépő lepattogzás. Négy óra elteltével a frissen lerakott kültéri burkolat már dacol minden időjárással…

A weber.xerm 844 alkalmas vízszigetelések kivitelezésére kerámiacsempék és padlólapok alatt fürdőszobákban, vizes helyiségekben, balkonokon és uszodákban. Levegő kizárásával is gyorsan szárad, száradás után vízhatlan lesz és ellenáll a szulfátoknak, UV-sugaraknak és az öregedésnek.

Az időjárás nem tervezhető, a megfelelő rendszer azonban igen. A reaktív kötés és a fagyállóság miatt a termék ideális balkonok és teraszok burkolására.


A weber.xerm 844 nagyméretű burkoló­lapok alatt is megszilárdul 4 óra alatt annyira, hogy egy éjszakai hőmérsékletcsökkenés vagy egy heves eső nem jelent kockázatot a beépített anyagra nézve. Emiatt a burkolók a megbízások tervezése során gyakorlatilag függetleníteni tudják magukat az időjárástól, és a külső munkák elvégzéséhez nagyobb időablak áll rendelkezésükre.

Az innovatív glettvas (alsó kép) már felépítése miatt is ideális szerkezetet alakít ki az anyagban, így gondoskodva a weber.xerm 844 biztonságos bedolgozásához szükséges rétegvastagságról. Lehetővé teszi a szigetelés és burkolás egy munkamenetben történő elvégzését.

Előnyök:

– Rendkívül rugalmas és vízhatlan.
– Időjárástól független és gyors kiszáradás.
– Megakadályozza a kivirágzást és a fagykárokat.
– A kültéri burkolat már 4 óra elteltével járható és fugázható.
– Nagyméretű porcelánkerámiához is alkalmazható.
– Optimális balkonokra, teraszokra, medencékben és kritikus alapfelületekhez.További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Csemperagasztó kisokos

Sokszor találkozunk csemperagasztók esetében a flexibilis és fagyálló szóhasználattal acsomagoláson vagy termékleírásban. Hogy mikor, hol és miért érdemes egyiket vagy a másikat használni, nem...


Csempézés ötszögekkel

Nem is gondolnánk, hogy a természettudományok és a hidegburkolás néha különös módon kapcsolódik össze: matematikusok egy új ötszög csempét (pentagont) fedeztek fel, mellyel egy felület hézag...