Padlófűtés rendszer vezérlése okosan – Uponor Smatrix Pulse

Kapcsolat a jó közérzethez

2020-05-05 10:40:13 | Módosítva: 2020-05-05 11:17:33

A szobahőmérséklet szabályzás, padlófűtési rendszerek vezérlése területén az Uponor a Smatrix Pulse rendszerét ajánlja, amely elérhető vezetékes és vezeték nélküli kivitelben is.Ez a rendszer mindent tud, amire a kivitelezőnek vagy a végfelhasználónak szüksége lehet, legyen szó a könnyű beüzemelésről, egyszerű kezelésről vagy karbantartásról. A megoldások energiahatékonyak, megbízhatók, egyszersmind jövőbe mutatók.


Annyit halljuk manapság az okosotthon vezérlés kifejezést, de valójában miért is nagyszerű az Uponor Smatrix Pulse összekapcsolva az Amazon Alexa vagy Google Home rendszerekkel, s miért nem csak egy újabb technikai „kütyü”?

Kapcsolatban lenni mindig, mindenhonnan. Ez mára már alap, mindennapjaink része. Az Uponor Smatrix Pulse beüzemelhető egy okostelefonnal vagy tablettel direktben, anélkül, hogy az építési területen lenne kiépítve internet kapcsolat. A felhasználó eldöntheti, hogy „csak a házban” szeretné használni - kvázi mintegy „zárt” rendszert, vagy csatlakoztatja a rendszert az internethez, és kiélvezi a rendszer minden előnyét és funkcióját, mint pl. software frissítések, a szolgáltatások teljes körének távoli elérése…

Az applikáció helyettesíti a fali kijelzőt, így sokkal kényelmesebb a vezérlés, és állandóan, bárhonnan elérhető, nem kell a falhoz sétálni egy beállításért. Az applikáció letölthető iOS és Android okostelefonokra is.


Révén, hogy egy app-on belül lehet beállítani a rendszert, és később ugyanebben történik a napi használat is, így könnyebb lesz a kivitelező-végfelhasználó közötti kommunikáció, hiszen egyazon appot használják. Mindemellett, az Uponor is mindig rendelkezésre áll, a „segítség és támogatás”/“help and support” menün keresztül. Az Uponor segít megválaszolni a rendszer használatával kapcsolatban felmerülő kérdéseket.


A hangvezérlés egyre elterjedtebb és népszerűbb. Most még legtöbb esetben a billentyűzetet vagy érintőképernyőt használjuk a számítógépek és az ember közötti kommunikációra, de a hanggal, szóval történő irányítás is egyre nagyobb teret hódít. A Google és az Amazon számos márka eszközére ajánl okosotthon megoldást hangvezérlés használatával. Az Uponor Smatrix Pulse-ban megvan a lehetőség, hogy csatlakozzon a Google Home vagy az Amazon Alexa rendszerekhez, amik révén számos egyéb szolgáltatás és eszköz is elérhetővé válik a jövőben. Ezt nevezzük jövőbiztosnak.

 

Uponor Smatrix Pulse app mobil eszközökre

Intuitív, számos nyelven elérhető felhasználóbarát felület, amely megkönnyíti a felhasználó számára a vezérlést. A segítség szövege elérhető közvetlenül az appban. A szobák hőmérséklete egyedileg, bárhonnan állítható (ha van bent külön termosztát). Az „Otthon/Távol” gomb segít az energia/költségek megtakarításban. De beállítható szobánkénti, egyedi ECO profil is automatikus hőmérséklet szabályzással. Az appban lehetséges különböző profilok beállítása, pl.: előre beállított, egyedi ECO, átmeneti ECO beállítás (mondjuk hosszabb nyaralás idejére). A páratartalom érzékelővel ellátott Uponor termosztátok használatával az app mutatja az előző hét trendjeit, ezzel is segítve a felhasználót. Az app rendszerüzeneteket, figyelmeztetéseket is küld: fontos információ lehet, hogy a vezetéknélküli termosztát eleme lemerül, ki kell cserélni.

Előnyök még egyszer dióhéjban

  • Intuitív vezérlés az app-on keresztül
  • Egyszerű energia megtakarítás az „Otthon/Távol” gombbal

  • Előre beállított vagy egyedi ECO profilok
  • Hőmérsékleti trendfigyelés, alapérték és relatív páratartalom szobánként

  • Hasznos figyelmeztetések, rendszerüzenetek


  

Olvasson többet az Uponor termékoldalán.


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Okos tetőtéri ablakok

A tetőtérben lévő nyílászárók elérhetetlen magasságba kerülhetnek, így nemcsak mozgatásukhoz, de a beltéri hőmérséklet és páratartalom szabályozása miatt is szükség lehet távvezérelhető, okos...


Fókuszban „A jövő otthona”

A CONSTRUMA csokor pavilonjai ismét teltházasak lesznek; ez jó hír az építkezőknek, felújítást, lakás átalakítást tervezőknek, hiszen látogatóként igen széles kínálattal, számos újdonsággal...