Okosfűtés egyszerűen

2020-05-21 09:31:35 | Módosítva: 2020-05-28 08:20:17

Az otthon elfogyasztott energia közel 80 százalékát a fűtés és a meleg víz előállítására használjuk fel, így a legnagyobb megtakarítást fűtési költségei csökkentésével érheti el. Ha fontos Önnek a spórolás, de nem szeretne lemondani a kényelméről, olvasson tovább és megmutatjuk, hogyan lehet Önnek is energiatakarékos és komfortos fűtése egyszerre.


Resideo Evohome zónaszabályozás

Minden 1 °C hőmérséklet csökkentés közel 6% energiamegtakarítást eredményez. Fűtési rendszerünknek azonban megfelelő komfortot is kell biztosítania, nem szívesen fagyoskodunk otthonunkban. Képzeljen el egy ideális állapotot: mindig jó meleg van otthon. Képzelje el, hogy ez mennyibe kerülne Önnek: jó sokba. Spórolhat azzal, ha csökkenti a fűtést, azaz alacsonyabb helyiség hőmérsékletet állít be, amikor nincsenek otthon, vagy amikor nem használják az adott helyiséget. De ugye Ön sem szeret dideregni, amikor kibújik a jó meleg ágyból reggelente? Akkor most komfort vagy energiatakarékosság? Lehet egyszerre mindkettő?

A leginkább energiatakarékos és komfortos megoldás, ha időprogrammal ellátott zónaszabályozást alakít ki. Ossza otthonát zónákra – például: nappali, hálószoba, fürdőszoba, gyerekszoba –, és a család életritmusának megfelelően alakítson ki fűtési időprogramot, hogy melyik helyiségben, milyen időpontban, hány fok legyen. Cserélje hagyományos termosztátját és radiátorfejeit az evohome rendszerre, és takarítson meg energiát és pénzt!


Ha nyaralóval vagy kisebb lakással rendelkezik, tökéletes megoldás az optimális szabályozásra az evohome központ, mint önálló okostermosztát. Könnyen telepíthető, okostelefonról elérhető és programozható. Így az energiahatékonyság mellett az Ön kényelme is megmarad. Ha többszobás lakása, családi háza van, a vezeték nélkül kommunikáló, akár 12 zónát is kezelő evohome központtal, és a rendszer további elemeinek segítségével annyi zónát alakíthat ki, amennyit szeretne. Legyen szó radiátoros, padló- vagy felületfűtésről, melegvíztároló- vagy kazánszabályozásról. A rendszer moduláris, így utólag is könnyen bővíthető.


A fűtési zónaszabályozáson túl, az extra kényelmet és a rugalmasságot a Resideo Total Connect Comfort szolgáltatás nyújtja. A mobilalkalmazás segítségével interneten keresztül vezérelheti fűtési rendszerét, bármikor, bárhol is jár. Kiegészítő alkalmazásokkal, mint az IFTTT, akár további funkciókkal is bővítheti rendszerét, mint a geofencing, amikor az evohome központ azt is tudja, mikor hagyja el otthonát vagy érkezik haza.

Ha többet szeretne tudni az energiahatékony és mégis komfortos fűtésszabályozásról keresse fel weboldalunkat: https://www.rezsifaragok.hu


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Fókuszban „A jövő otthona”

A CONSTRUMA csokor pavilonjai ismét teltházasak lesznek; ez jó hír az építkezőknek, felújítást, lakás átalakítást tervezőknek, hiszen látogatóként igen széles kínálattal, számos újdonsággal...


Energiatakarékossági tippek

Az áramszolgáltatók sokszor hívják fel a lakosság figyelmét arra, hogy az energiaáraktól függetlenül, takarékoskodjunk az energiával. Igaz, van olyan ország, ahol olyan sok földgáz és gázolaj van,...