Rozsdaövezetek és barna övezetes területek

2020-05-27 15:16:57 | Módosítva: 2020-08-22 10:07:08

Öt százalékos áfával és áfa-mentes lakásbérlettel segítené a rozsdaövezetek hasznosítását a kormány, amely elfogadta a rozsdaövezeti területeken elérhető árú új lakások építését ösztönző városi otthonteremtési programot.


Ennek része lesz, hogy az érintett önkormányzatokkal egyeztetve létrehozzák a barnamezős akcióterületek fogalmát. Az építési szabályokat közösen úgy alakítják, hogy azok biztosítsák az építkezések gyorsabb és egyszerűbb engedélyezését és megvalósítását. A cél, hogy segítsék hasznosítani a városi rozsdaövezeteket, megfizethető, jó minőségű új otthonokat építsenek, megnyissanak évtizedek óta pusztuló, de jó elhelyezkedésű területeket és segítség a gazdaság újraindítását az építőipari ágazat közpénz felhasználása nélküli élénkítésével.


Két fajta rozsdaövezeti akcióterületet fognak megkülönböztetni: az egyik, ahol azonnal megkezdődhetnek a fejlesztések, a másik, ahol hosszabb előkészítő munkára lesz szükség. Több ezer hektárról, több évnyi munkáról, nagy érétkű kármentesítési, romeltakarítási, területrendezési feladatok elvégzésről van szó.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Felület előkészítés mázolás előtt

A különféle anyagok felületvédelmét többnyire lakkok, illetve zománcfestékek felhordásával lehet biztosítani. Ehhez azonban olyan alapfelületre van szükség, amelyhez a bevonó anyagok jól tapadnak....


Festékek közvetlenül a rozsdára

A rozsda előbb-utóbb minden acél és vas felületen megjelenik, ellene csak rendszeres mázolással és speciális festékeket használva lehet védekezni. Ennek az oka, hogy még az időjárásnak leginkább...