Garázsfödém-varázs

2020-05-28 08:11:49 | Módosítva: 2020-05-28 08:18:08

Szerencsések azok a családi ház tulajdonosok, akiknél a földszinti lakószint alatt pince, műhely vagy mélygarázs célra is jól kihasználható, méretes helyiségek találhatók. Ezek azonban többnyire fűtetlenek vagy szobahőmérséklet alatt temperáltak, és a levegő páratartalom ingadozása is sokkal nagyobb, mint egy állandóan fűtött térben. Emiatt az épület lakószinti födémszerkezetének megfelelő, és a nedvességnek is ellenálló hőszigetelése elkerülhetetlenné válik.


Csináld magad

A szigorú szabályozásoknak köszönhetően az alap felhasználói elvárások korunkban már a lakók számára előnyös, magas hőtechnikai igényekkel is kötelezően kiegészülnek. Ráadásul, ha jó hangelnyelő képességgel is rendelkező szálas szigetelést építünk be a földszint alatti födémbe, az képes lesz az adott tér használati zajszintjét csökkenteni. Boldogan tapasztaljuk majd, hogy közvetetten a teljes födémszerkezet hanggátlása is növekszik, így nem fog zengeni az egész földszint, amikor a ház ura lent kalapál vagy flexel.

Az URSA BiOnic márkanevű üvegfátyol kasírozással ellátott táblás ásványgyapot termékek közül több olyan is létezik, amely minden fenti igényt tökéletesen kielégít. A mechanikailag, azaz fém dübelekkel a födém alsó síkjára rögzíthető 120x120 cm-es, nagytáblás hő- és hangszigetelő URSA termékek egyik oldalán törtfehér laminált réteg található, amely borítás adja majd a mennyezeten a végső felületképzést. Az optimális hatás érdekében a hőszigetelő táblákat egymáshoz szoros illesztésben kell csatlakoztatni, a sorokat egymás mellet eltolva, kötésben kialakítani, ezután dübelezni.
Van azonban ennél egy most tavasszal debütált, sokkal izgalmasabb „csináld magad” megoldás is: 0,032 W/mK kiváló hővezetési tényezőjű URSA TERRA BiOnic 62 Ph/VvVk ásványgyapot! A neve bonyolult, de alkalmazása pofonegyszerű: mert ezt ragasztani is elég.

A normál, 60x120 cm-es táblaméret nagyon könnyűvé teszi a kezelhetőséget. A táblák mindkét oldalon különleges laminálással készülnek: látszó felületükön törtfehér üvegfátyol kasír található, a teljes felületű ragasztás fogadására szolgálón pedig egy ritkább szövésű, sárgás színű üvegfátyol.


Ezt a terméket dübelezni nem kell, csak cementbázisú ragasztóval ragasztani, miután a táblát a födém alsó síkjára helyezve a födémhez nyomtuk (így a termék felületén lévő kasírozás sem sérül meg). Kész!

Egyszerű a beépítés, és mutatós a végeredmény. Ez a kiváló szigetelési képességgel rendelkező, maximálisan egészség- és környezetbarát ásványgyapot termék páraáteresztő, nem éghető, a speciális összetételnek és kasírozásnak köszönhetően pedig elsődleges választás alulrólhűlő födémek maradéktalan teljesítményt nyújtó, és hosszú távú hő- és hangszigetelésére.


URSA Salgótarján Zrt.
www.ursa.hu


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Káva hőszigetelése

Az épületeink fenntartási költségeinek a csökkentése érdekében egyre jobb hőszigetelésre törekszünk, összefüggő termikus burkot szeretnénk kialakítani. Viszont bizonyos szerkezeti elemeknél,...


Zaj és akusztika a munkahelyen

Földünkön évente egy decibellel nő a háttérzaj mértéke. Napjainkban azunió lakosságának 45 százaléka, a magyar lakosságnak pedig 30százaléka, azaz mintegy 3 millió ember él és dolgozik az...