A csavart forgatja – és nem a csuklót

2020-06-17 11:34:00 | Módosítva: 2020-06-17 11:38:47

A TID 18 akkus ütvecsavarozó robusztus ütőművének köszönhetően kiemelkedően hosszú élettartammal tűnik ki. A szénkefe nélküli EC TEC motor és a 4,0 Ah-s Li-High PowerCompact akkuegység kombinációjának tökéletes együttműködése maximális teljesítményt és tartósságot eredményez.


Ezen felül a TID 18 az 1/4”-os szerszámbefogójával csak a csavart forgatja – és nem a csuklót: erről az erőt rabló ellentétes irányú nyomaték nélküli tangenciális ütőmű gondoskodik. Kitartó munkavégzést tesz lehetővé a 960 grammos súly is. A TID 18 180 Nm-es maximális forgatónyomatékával rendkívül erőteljesnek bizonyul minden csavarozási munkánál. Három fordulatszám-fokozatának és az anyagnak megfelelő munkavégzéshez való intelligens T-üzemmódjának köszönhetően minden csavarozási alkalmazásban a megfelelő teljesítményt nyújtja – miközben a visszaütésmentes tangenciális ütőmű kíméli a csuklót. Az intelligens „T-üzemmód” lemezek önfúró csavarral fára való csavarozásánál felismeri az átmenetet a lemezből a fába, és automatikusan elvégzi a fordulatszám átállítását. A készülék bekapcsolásakor és a fúrási folyamat kis forgató­nyomatékkal történő megkezdésekor a készülék a hatékony fúrás érdekében ütőimpulzus nélkül maximális fordulatszámmal forog.Amint a forgatónyomaték a csavarozási folyamat megkezdődése (= a menet fába való belekapása) miatt megnő, a készülék magától csökkenti a fordulatszámot, és csak utána kezdi alkalmazni az ütőimpulzusokat.


További információ: www.festool.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Szerszámgép helyzet a barkácsboltokban

Semmiképpen nem vitába szállva a GfK Hungária véleményével, valamivel árnyaltabb képet mutatnak az Ezermester Magyar Barkács Kft. hálózatából szerezhető tapasztalatok. Ezek az üzletek inkább a...


Elektromos szerszámgépek piaca Magyarországon

A gazdasági válság a magyarországi elektromos szerszámgéppiacon is érezteti hatását. A hazánkban kiemelkedő jelentőséggel bíró szerszámgép-kereskedő boltok forgalma jelentősen visszaesett a...