A csavart forgatja – és nem a csuklót

2020-06-17 11:34:00 | Módosítva: 2020-06-17 11:38:47

A TID 18 akkus ütvecsavarozó robusztus ütőművének köszönhetően kiemelkedően hosszú élettartammal tűnik ki. A szénkefe nélküli EC TEC motor és a 4,0 Ah-s Li-High PowerCompact akkuegység kombinációjának tökéletes együttműködése maximális teljesítményt és tartósságot eredményez.


Ezen felül a TID 18 az 1/4”-os szerszámbefogójával csak a csavart forgatja – és nem a csuklót: erről az erőt rabló ellentétes irányú nyomaték nélküli tangenciális ütőmű gondoskodik. Kitartó munkavégzést tesz lehetővé a 960 grammos súly is. A TID 18 180 Nm-es maximális forgatónyomatékával rendkívül erőteljesnek bizonyul minden csavarozási munkánál. Három fordulatszám-fokozatának és az anyagnak megfelelő munkavégzéshez való intelligens T-üzemmódjának köszönhetően minden csavarozási alkalmazásban a megfelelő teljesítményt nyújtja – miközben a visszaütésmentes tangenciális ütőmű kíméli a csuklót. Az intelligens „T-üzemmód” lemezek önfúró csavarral fára való csavarozásánál felismeri az átmenetet a lemezből a fába, és automatikusan elvégzi a fordulatszám átállítását. A készülék bekapcsolásakor és a fúrási folyamat kis forgató­nyomatékkal történő megkezdésekor a készülék a hatékony fúrás érdekében ütőimpulzus nélkül maximális fordulatszámmal forog.Amint a forgatónyomaték a csavarozási folyamat megkezdődése (= a menet fába való belekapása) miatt megnő, a készülék magától csökkenti a fordulatszámot, és csak utána kezdi alkalmazni az ütőimpulzusokat.


További információ: www.festool.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Egy tökéletes hely ezermestereknek

Képzelj el egy áruházat, ahol valamivel több mint százezer olyan hasznos termék található amelyik elengedhetetlen, ha kerted van, ha barkácsolsz, vagy ha ezermester vagy. Ráadásul ezek a...


1 Akku - 1000 munka

A Proma Hungary Kft. bemutatja az új akkus kézi PowerPremium szerszámcsaládot, amely gépek a lithium-ion technológia eredményeit hasznosítva segítik a felhasználó munkáját. A lítium-ion (Li-Ion)...