Sávroló, doppelroló, zebraroló

2020-07-06 08:13:35 | Módosítva: 2020-07-06 08:17:03

A sávroló minimalista stílusú, különlegesen letisztult árnyékoló, modern lakásokban különösen jól mutat. Egyszerre fényáteresztő és/vagy árnyékoló, így kiválthatók vele a hagyományos függönyök. Színei változatosak, a vidám és élénk színektől a natúr visszafogott árnyalatokig mindenféle kapható.


A sávroló a vászonroló egyik változata

Amiben nem egy, hanem két darab, vízszintes – sávokban – csíkozott textil fut egymás előtt párhuzamosan, de egymással ellenkező irányba. A sávokat a sötétítő és a fényáteresztő csíkok váltakozása adja. Mozgatáskor a beáramló fényt tudjuk szabályozni, egyetlen roló-szerkezettel lehet helyettesíteni a fényáteresztő és a sötétítő függöny funkcióit. Amikor az átlátszó sávok vannak egymás előtt, akkor az ablakon ki és be is láthatunk, ha pedig az átlátszó sávokat fedik a sötét sávok, akkor sötétítünk, és a beláthatóságot is csökkentjük, illetve meg is szüntethetjük. Az átlátszó, fényáteresztő sáv valamivel kisebb méretű, mint a nem átlátszó sötétítő sáv, ez biztosítja a teljes átfedést, amikor sötétíteni szeretnénk. Az átfedés mértékének növelésével, illetve csökkentésével szabályozhatjuk a lakásba bejutó fény mennyiségét.


Helyigénye nem nagy, van nyitott és alumínium tokos változata is. Teljes egészében fel is csévélhető a sávroló, ekkor az ablaküvegen szabadon áramolhat be a fény, éppen úgy, mint amikor elhúzzuk az ablak elől a teljes függönyt. A tokos változat előnye, hogy felcsévélve a sávrolót, a szennyeződéstől is védjük a textilt.

Csak függőleges felületeken alkalmazható, mert nincsen lefutó sín, szabadon fut. Felszerelhető ajtóra, ablakra, az oldalfalra és a mennyezetre is. Jó minőségű, erős, UV-álló poliészter anyagból készül, nem fakul. Finom porszívózással könnyen tisztítható. Kézi mozgatása gyöngylánccal történik, de motorizálható is, akár falikapcsolóval, akár távirányítóval.


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Ablaktörlő a meteorológia szolgálatában

Japán legnagyobb meteorológiai szolgáltatója az első számú japán autógyártóval közösen a csapadék előrejelzésének igazán egyedi és modern módszerét dolgozta ki.


Vasbeton vízgyűjtő tartályok

A környezet-technika egy új kifejezés, elsősorban víz-szennyvíz, kezelésének technikai eszközeit, módszereit értjük ez alatt. A környezettechnika vízkezelési eszközei a mélyépítés körébe tartoznak....