Kempingfelszerelések: szinte otthoni lehet a kényelem

2020-07-20 18:46:58 | Módosítva: 2020-07-20 19:32:36

Ötletekben és termékválasztékban is olyan sok minden kapható az üzletekben, amikor kempingezéshez szeretnénk vásárolni, hogy megközelíthetjük otthoni kényelmünket a természetben töltött idő alatt is. A sok noname, de hasznos apróságot és kiegészítőt árusító üzleten túl, alapvetően kétféle gyártó termékei között érdemes körülnézni, amikor kempingezni készülünk. Az egyik természetesen a sport- és túraszaküzletek, a másik pedig a szerszámgépgyártók választéka.

Nem csak kempingezéskor hasznosak

Először meglepőnek tűnhet, hogy a szerszámgépgyártók termékei között egyre inkább megtalálhatók a kempingezés során hasznos tárgyak, de logikus. Kempingezéskor nemcsak kényelmes, hanem elengedhetetlen is a hálózattól független működés, és ezt tökéletesen megoldják az akkumulátoros készülékek. Azért is logikus, hogy a szerszámgépgyártók is fejlesztenek ilyen termékeket, mert az építőiparban dolgozóknak is ugyanezekre a termékekre van szükségük, amikor egy üres telken vagy félig kész házon dolgoznak. Nincs még ház, így nincs minden sarokban egy konnektor, ahová be lehetne dugni a rádiót, a kávéfőzőt, a lámpát stb. A szerszámgépekhez kifejlesztett akkumulátorokkal könnyen el lehet látni a mestereket a napi munkavégzés során a kényelemmel is. És ezek a termékek kiválóak kempingezés, grillezés, strandolás során is, amikor szintén nincs a közelben mindig az elektromos hálózat.


Egy-egy gyártó termékeihez, ugyanaz az akkumulátor szükséges, ami lehetővé teszi, hogy további töltők és akkumulátorok vásárlása nélkül állítsuk össze rendszerünket, és soha ne kelljen várnunk egy lemerült akkumulátorra. A termékek között megtalálhatók pumpák, mosók, telefontöltők, rádiók és bluetooth zenelejátszók, lámpák, de még kávéfőző is.


Gáz főzőlap: sokféle kompakt, könnyen szállítható gáz főzőlap kapható, akár kis tároló táskával. Ezek flakonos gázpatronnal vagy gázpalackkal működnek, gyakorlatilag ugyanúgy kell főzni rajtuk, mint otthon. A főzőlap alja zárt, így nem károsítja azt, amire rárakjuk.
Pumpás kávéfőző: a hordozható kávéfőzők elektromos áram nélkül készítenek ízletes kávét. Pumpálással 8, de típustól függően akár 15-20 bar nyomást is elérhetnek, mely nyomás hasonló nagyságú, mint a klasszikus kávéfőzőké. Őrölt kávéból készítenek kávét, de a nagynyomásúak kapszulával is használhatók. Súlyuk mindössze 300-600 gramm, így könnyen hordozhatók, de akár állandó helyük lehet a konyhában, irodában vagy nyaralóban is. Van olyan, amelyikhez tartozik egy termo üvegpohár – ehhez a modellhez hordozó táska is kapható –, illetve a leszerelt dugattyúval a készlethez tartozó pohárban tejhabot is készíthetünk. Így minden további eszköz megvásárlása nélkül akár finom kapucsínót is készíthetünk. A pumpálás intenzitásának megválasztásával a nyomást egyénileg szabályozhatjuk. Némelyik kávéfőző tea elkészítésére is alkalmas.

Akkumulátoros kávéfőző: az egyik neves szerszámgépgyártó kínálatában találhatjuk meg az akkumulátoros kávéfőzőt. Akkumulátora megegyezik a gyártó szerszámgép kínálatának akkumulátoraival, melyek közül a legnagyobbal kb. 20 csésze kávé főzhető le. Őrölt kávéval és a 60 mm-es ESE kávépárnákkal is működik, de kapszulával nem. Hálózatról is működtethető.
Akkus kompresszor: sportlabdák, matracok, autó-, motor- és kerékpárabroncsok felfújását nagyon megkönnyítik az akkus kompresszorok, melyeknek van még könnyebben használható, bár kisebb teljesítményű kézi változatuk is.
Mobil kültéri mosó-tisztító: kempingezés, túrázás közben tisztíthatók meg kültéri felszereléseink, az akkumulátoros/víztartályos mobil mosóval, áram- és vízhálózat nélkül is. Többféle fúvókával, különböző sörtéjű kefékkel, szórópisztollyal sokféle felület mosására alkalmas, külön tartozékként kapható pl. alacsony nyomású, kúpos sugarú fúvóka kutyák tappancsának kíméletes tisztításához. Víztartálya levehető, így szívótömlő csatlakoztatásával kútról vagy kannáról is használható.


Összehajtható vizeskanna elzárócsappal, füllel: egy összehajtható vizeskanna szállításnál és tárolásnál is nagyon helytakarékos. Egy 10 literes űrtartalmú kanna biztosítani tudja az ivóvíz könnyű elérését kiránduláskor, kempingezéskor, piknikezéskor, bárhol amikor nem vagyunk vízhálózat közelében. Elzárócsapja víztakarékossá és egyszerűvé teszi a vízvételt, de akár a fogmosást is megkönnyíti táborozás során.
Cipőre húzható védő: bár az igazi túrázók megfelelő cipőben indulnak útnak, és cipőjük szinte mindenféle mostoha időjárást kibír, de gondoljunk kamaszgyerekünkre is, ha túrázni indulunk. Jó esély van rá, hogy kedvenc cipőjét szeretné viselni, akárhová is megyünk. Megmenthetjük cipőjét – és a magunk pénztárcáját is egy plusz kiadástól –, ha beszerzünk egy cipővédőt számára, ami vízálló anyagának köszönhetően védelmet nyújt a piszok és az eső ellen is. Esős időszakban a hétköznapokon is jó hasznát vehetjük, kicsire összehajtható, így kézitáskában is könnyedén elfér.Összehajtható thermo ülőpárna: mindenhol kényelmes ülőhelyet biztosít, akár sétálni, túrázni, kempingezni indulunk. Koncerteken vagy a közeli a parkban is jó hasznát vehetjük. Vízálló, párnázott és hőszigetelő, így védelmet nyújt a nedvesség és a hideg ellen is, kicsire összehajtva kézitáskában is elfér.
Összehajtható mosó- és mosogatótál: kempingezéskor természetesen egy lavór vagy egy vödör is megteszi ezek helyett az összehajtható mosó- és mosogatótálak helyett, de ezek több szempontból is praktikusabbak. Csomagoláskor, utazáskor táskaként is használhatók, majd amikor kipakoltunk belőlük, vízhatlan tálként használhatjuk. Némelyiknek tartozéka egy, a peremére akasztható kis hálós tároló szappannak, fogmosónak, mosószernek stb., amik így mindig kéznél lesznek. És ne feledkezzünk meg arról sem, hogy sokat túrázó, táborozó barátainknak kiváló és praktikus ajándékötlet.Akkumulátoros ventilátor: szintén megtalálhatók a szerszámgépgyártók kínálatában is az akkus ventilátorok. Fülledt, melegebb napokon akár a sátorban, akár a kertben vezeték nélkül működtethetjük, gondoskodhatunk egy kis légmozgásról. Különböző méretűeket találhatunk a kínálatban, némelyiknek nemcsak kitámasztó lábai vannak, hanem felakaszthatók vagy felcsíptethetők is, illetve multi funkciós is lehet: LED lámpaként vagy telefontöltőként (powerbank) is használható.
Napelemes töltő: felsorolhatatlan mennyiségű és fajtájú napelemes töltő kapható az üzletekben és a web-áruházakban, így mindenki találhat készülékeinek megfelelőt. A napelemes töltők nagyon hasznosak akár kempingezni, akár csak túrázni megyünk, mert a nagyteljesítményű telefonok sokat fogyasztanak, és amikor sokat használjuk pl. navigálásra, hamar lemerülnek. A praktikusabb napelemes töltőkön karabiner is van, így a hátizsákra akasztva útközben is folyamatosan tölthetjük telefonunkat.


Kényelem és komfort a táborban: többnapos kempingezéskor nem kell feltétlenül teljesen nomád életet élnünk, komfortos életünk egyes darabjait elvihetjük magunkkal. A sport- és túrafelszerelést árusító üzletekben a mindennapos főzések, étkezések, mosakodás minden kelléke megvásárolható, csak győzzük anyagilag. Ezek között mindenki megtalálja saját és családja igényinek megfelelőt, vehetünk pl. minikonyhát, zuhanyozó sátort, tábori szolár zuhanyt, mobil vécét és sátrat hozzá stb. Ezeknek a tábori felszereléseknek sokszor azok is hasznát veszik, akik a saját kertjükben vagy teraszukon nem szeretnének, vagy nem tudnak állandó helyet biztosítani pl. egy épített kerti konyhának vagy kerti zuhanyozónak. Nekik is megoldás lehet a hétvégi kerti sütögetésekhez egy kicsi tábori minikonyha, így mindig kéznél lesznek az étkezéshez az eszközök. A tábori konyha időjárásálló, nem kell mindent bevinni a házba, ami csak hétvégén vagy esténként kell a sütögetéskor. A forró nyári napokon jól jöhet egy bárhová felakasztható szolár zuhanyozó is a kertben vagy a teraszon. Télire pedig egyszerűen el lehet pakolni mindent.

Mobil lámpák: LED-es lámpát már minden méretben lehet vásárolni, de ha táborozni megyünk érdemes beszerezni egy nagyobb teljesítményű akkus lámpát. A jó akkus lámpák sokáig bírják energiával, elég fényt adnak akár az éjszakai sötétben is, és rendszerint univerzálisan használhatók kitámasztva, felfüggesztve, felcsíptetve, egyszóval nagyon mobilak, amire nagy szükség van tábori körülmények között.Fotók: InternetTovábbi érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Hordozható erőmű

A hordozható elektromos erőművek az elszabaduló energiaárak mellett kiváló kiegészítést jelenthetnek otthonunk energiaellátásában, hiszen ahozzájuk csatlakoztatható napelemekkel a...


Öntözés, ha nem vagyunk otthon

Ha növényeinket rendszeres öntözéshez szoktattuk, de nyáron hosszabb-rövidebb időre magukra kell hagyni őket, akkor vagy a szomszédhoz kell fordulnunk vagy automata öntözéshez kell folyamodnunk....