Befőzőautomata

2020-09-10 15:11:16 | Módosítva: 2020-09-10 15:13:00

A befőzőautomata segítségével a régi, akár nagymamáink receptjei is elkészíthetők, ráadásul a saját ízesítésünk szerint használhatjuk. Csak a hozzávalókat kell az üvegbe helyezni, akár tartósítószerek használata nélkül. A hőfok-kapcsolóval ellátott Clatronic befőzőautomata jelentősen megkönnyíti a befőzéssel járó munkát, használata mindenki számára gyors és egyszerű. A készülék italok felmelegítéséhez is használható.


A tárolási idő szempontjából az előkészítés során kiemelkedően fontos a tisztaság. A zöldségeknek és gyümölcsöknek a legjobb minőségűnek, frissnek és teljesen érettnek kell lennie. Az élelmiszerek előkészítése során kiemelkedően fontos, hogy a befőzéshez megfelelően mossuk és szárítsuk meg az egész gyümölcsöket és zöldségeket. A befőttesüvegeket és fedeleket is célszerű előkészíteni. Az üvegeket meleg mosószeres vízben mossuk el, a fedeleket és a tömítéseket öblítsük le és egy tiszta ruhán hagyjuk lecsöpögni, megszáradni. Ellenőrizzük a befőttesüvegeket, hogy sérülés és lerakódás ne legyen rajtuk.Ügyeljünk arra, hogy amikor a befőttesüvegeket az elektromos befőzőbe helyezzük, a víz és a befőttesüvegek nagyjából azonos hőmérsékletűek legyenek. Az elektromos befőző legfeljebb 14 db 100-as típusú befőttesüveg és fedél befogadására képes. A magasabb befőttesüvegeknek körülbelül 3/4-ig kell a vízben lenniük. Két rétegben való elhelyezéskor az alsó réteg teljesen víz alá kerül. A befőzés után óvatosan vegyük ki az üvegeket, helyezzük valamilyen ruhára és takarjuk be egy másikkal. Figyeljünk arra, hogy az üvegek forrók, akár égési sérülést is okozhatnak. Lehűlés után írjuk rá az üvegekre a dátumot és az üvegek tartalmát. A befőtteket a legjobb hűvös, sötét helyen tárolni.

További információ: www.clatronicgroup.hu


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Kis házi „konzervüzem”

A nyári-őszi gyümölcsök, zöldségek számos módon tartósíthatók annak érdekében, hogy télen és tavasszal, amikor nem érik semmi, akkor is élvezhessük az előző évi termések ízét. A befőttek,...


Készétel befőzés: házi konzervek egyszerűen

A befőzés kapcsán többnyire befőttek, lekvárok, szörpök készítésére gondolunk, ám a készétel befőzésnek, azaz a házi konzervkészítésnek is sok előnye van. A készételt általában lefagyasztva...