Korrodált betonszerkezetek javítása

SakretRekocrete javítórendszer

2020-09-21 10:27:15 | Módosítva: 2020-09-22 09:37:38

Beton és vasbeton felületek esetén a málló, porló leváló betonrészeket el kell távolítani, illetve a betonvasakat a rozsdától mechanikus úton meg kell tisztítani (homokszórás, durva mechanikai tisztítás – amennyiben szükséges). A betonacélokat körbe kell vésni, a belső oldaláról is el kell távolítani a betonfedést, hogy az MKH tapadóhíd egyenletesen takarja.


A tapadóhíd ásványi alapokon is alkalmazható kontaktanyag. A kontaktanyagra közvetlenül felhordható a javítóhabarcs. Előbbi két művelet folyamatos munkavégzés esetén összevonható.

A szabványnak megfelelő tapadó 1,5 N/mm2 szilárdság eléréséhez érdemes PCC1/4 javítóhabarcsokat közvetlenül a felhordott alapozó még nedves rétegére, „nedves a nedvesre” technológiával felhordani, mivel az alapozó vékonyrétegben felhordva, megszilárdulását követve porózus, elválló réteget képezhet.

A felület javítása Sakret PCC4 vagy PCC1 javítóhabarccsal (a javítandó rétegvastagság függvényében) történhet, 12-20 mm-es rétegvastagságban. Ezután a teljes felületet célszerű átsimítani Sakret PCC05 simítóhabarccsal, maximum 5 mm-es vastagságban.

A javított felületet a túlzott zsugorodási hatásoktól javasolt 48 óráig utókezelni nedves permetezéssel, fóliatakarással. A szél, túlzott napsütés, belső terekben a huzat, gyorsabb víz leadásra készteti a friss habarcsot, ezért a felületeken hajszálrepedések jelenhetnek meg.


 Amennyiben szükségük van segítségre, úgy a SAKRET szakemberei elérhetőek:

www.sakret.hu

www.facebook.hu/SakretHungaria

www.instagram.com/sakrethun


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Panel szabászat

A 70-es, 80-as években készült panellakásokat sokszor az olcsóság és a praktikum tervezte. Ennek a koncepciónak megfelelően viszonylag kis tereket, kis alapterületű helyiségeket hoztak létre, de...


Látszóbeton

Látszóbetonnak nevezzük azokat a burkolatlan betonfelületeket, amelyek magas minőségben, végleges felülettel készülnek. A különféle technológiával betonból készített épületszerkezetek, tárgyak...