Biztonságos elektromos hálózat

2020-09-22 10:07:17 | Módosítva: 2020-10-06 11:20:50

Számos nehézséggel szembesülhetünk elektromos rendszerünk felújítása során, de a Siemens megbízható és jövőbemutató portfóliója segítségével biztonságossá tehetjük lakóterünket.


Villamos rendszerünk korszerűsítése során a megbízható és biztonságos energiaellátás fontossága megkérdőjelezhetetlen, legyen szó akár új ingatlan vásárlásáról, akár lakás vagy ház felújításáról. Az otthonunkban lévő elektronikai eszközök védelme érdekében és a preventív tűzvédelmi megoldáshoz a legokosabb döntés, ha rendszeresen elvégeztetjük az elektromos hálózat állapotfelmérését, és amennyiben szükséges, a hálózat teljes felújítását.

Ha nem tervezünk nagyobb felújítást, a biztonság szempontjából akkor is érdemes gondolni az elektromos hálózat védelmi rendszerének korszerűsítésére bizonyos esetekben, ha például égett műanyag szagot érzünk lakásunkban, sercegő hangokat hallunk, vibráló vagy villogó lámpát látunk, kontakt hibás konnektort észlelünk, esetleg a berendezéseink szokatlan ki-és bekapcsolási jelenségeket produkálnak. Az elektromos tűzesetek megelőzhetők az azt kiváltó okot érzékelő védelmi készülékekkel. Az elektromos meghibásodás okozta tűzesetek megelőzésére fejlesztették ki az ívhiba érzékelő eszközöket, amelyek megbízhatóan védik az emberi életet, a vagyontárgyakat és az épületeket egyaránt.

Az új Siemens 5SV6 ívhiba érzékelő készülék (AFDD) a legfrissebb fejlesztéseknek köszönhetően átfogó, mindenre kiterjedő védelmet nyújt az elektromos tüzek megelőzésére. Egyedülállóan kompakt, így egyszerűen és további helyigény nélkül bármikor megoldható az elektromos elosztószekrények kibővítése a szabványoknak és jogszabályoknak megfelelően, legyen szó akár új épületekbe való beépítésről vagy meglévő ingatlanunkba történő utólagos beszerelésről. Azon kívül, hogy a Siemens 5SV6 a világ egyik legkisebb ívhiba védelmi készüléke (AFDD), egyben nagy biztonságot ad, mert minden típusú ívhibát kezel, beleértve a soros hibákat is. A készülék mérete 50% helymegtakarítást eredményez új telepítés esetén, emellett meglévő elosztószekrénybe is egyszerűen és további helyigény nélkül beépíthető. A beszerelést követően, pedig mind a veszély, mind az esetleges tűz okozta járulékos többletköltségek megszűnnek.

Lakókörnyezetünk védelme és biztonsága elsődleges szempont az elektromos hálózat kialakítása folyamán, ám a berendezések külső megjelenése az, ami a lakásban a szemnek először feltűnik. Ennek megfelelően a Siemens portfóliója minden követelményt kielégít a biztonságos üzemeltetést támogató berendezésektől kezdve az esztétikus villanykapcsolókig.


DELTA miro


A Siemens DELTA villanykapcsolókat és dugaljakat a tökéletesség jegyében alakították ki számos tervezési szempont figyelembevételével. A Siemens nagy hangsúlyt fektet a dizájn és a funkció találkozására. Mindenki garantáltan megtalálja az ízléséhez, elképzeléséhez illeszkedő legmegfelelőbb verziót: 


  • A DELTA line egy igazi klasszikus, hiszen meghatározó elemei a tökéletes arányokat, elegáns megjelenést és letisztult formavilágot képviselik.
  • A DELTA miro kialakításában legnagyobb hangsúlyt a formatervezés kapta, így kompromisszumok nélkül igazodik a különböző belsőépítészeti elképzelésekhez. Ez a termék üveg, színes, fa és alumínium változatokban is elérhető.
  • A DELTA style esetén a forma és a funkció találkozik egymással. A kapcsolók esztétikus formát képviselnek, kiváló és strapabíró funkcionalitással rendelkeznek, így a termék ideális választás lehet lakó- és kereskedelmi célú épületek esetében is.
  • A DELTA profil kapcsoló kialakítása során a tökéletes harmóniára, meleg színárnyalatokra, összehangolt formákra, magas fokú kifinomultságra törekedtek a tervezők. A meleg, csillogó színárnyalatok tökéletesen illenek a szerelvénycsalád ívelt vonalvezetéséhez.
  • A DELTA surface egyedülálló sajátossága, hogy garantáltan vízálló, ezért a fürdőszobában, konyhában, garázsokban, étkezdékben, uszodákban, medencék közelségében vagy a kertben, de akár laboratóriumokban is megbízható villanykapcsolási lehetőséget nyújt.

A kapcsolók a telepítést végző szakemberek számára egyértelmű és egyszerű vezetékcsatlakozást és szerelést biztosítanak a tűrési adatok feltüntetésével, ami a telepítés során optimális szerelési időt és költséget eredményez.

A Siemens megbízható, költséghatékony és intuitív technológiái segítenek továbbfejleszteni és biztonságosabbá tenni a lakótereket, javítani és támogatni az ott tartózkodók életmódját a tartós és jövőbemutató megoldások biztosításával. A termékekkel és megoldásokkal kapcsolatos bővebb információért látogasson el a siemens.hu/kif oldalra.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: Siemens, ívhiba, kapcsoló

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Funkció és automatizálás

Valljuk be őszintén, hogy a legtöbb ember otthona tervezgetésénél nem számol előre a kapcsolók esztétikájával, funkciójával már egyre többször, mert a praktikus kényelmi szempontokat fontosnak...


Kényelmi funkciók az otthoni villamos-rendszerben - Legrand módra

A Legrand programozható, intelligens kapcsolói igazi szenzációt jelentenek a kényelmes otthon megteremtésében: egyetlen kapcsolóval ugyanis több funkciót (világítást, redőnyöket, fűtést)...