Repülő biztonsági kamera

2020-10-15 15:08:22 | Módosítva: 2021-01-14 20:06:00

Ez a repülő biztonsági kamera lesz a betörők rémálma. Az Amazon tulajdonában lévő Ring biztonságtechnikai vállalat bemutatta repülő kameráját, amivel új szintre léphet a lakások megfigyelési rendszere, írja a CNN.


A Ring Always Home Cam névre hallgató drón 250 dollárba fog kerülni, viszonylag kicsi, ugyanakkor meglehetősen hangos és nagy felbontású a kamerája. A szerkezet egy előre beállított útvonalon repked majd a lakásokban, és élőben mutatja a tulajdonosok okostelefonjain, hogy mi történik otthon.

Az útvonalat a felhasználók beállíthatják majd egy applikáción keresztül. Amennyiben az eszköz mozgást érzékel az ingatlanban, akkor automatikusan felszáll, és megtekinti, mi folyik ott éppen.


Várhatóan jövőre dobják majd piacra a drónt, és csak beltéren lehet majd használni. A drón kizárólag akkor készít majd felvételeket, ha a levegőben van.

Az biztos, hogy ezzel azért zavarba lehet majd hozni a betörőket!


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Hőkamerás vizsgálat

Első ránézésre nehézen tudjuk eldönteni, hogy lakásunk, házunk hőszigetelése, és az ebből adódó hőveszteség mekkora. Pedig ez ugyancsak húsbavágó, pénztárcát érintő kérdés. A kérdés...


360 fokos VR-kamera a Google-tól

A Google VR-platformja – a Jump – már korábban is létre tudta hozni a 360 fokos képet. Ehhez a GoProval közösen kifejlesztett 16 kamerás kamerarendszer – az Odyssey - képeit használta fel, és a...