A vezeték nélküli már legyőzheti a vezetékest

2020-10-19 10:02:32 | Módosítva: 2020-10-30 10:42:05

Nehéz munkák előtt már nem kell azonnal a vezetékes szerszámok után nyúlnunk. A Bosch vezeték nélküli BITURBO gépei nemcsak helyettesítik, de továbbfejlesztett funkcióiknak és könnyű kezelhetőségüknek köszönhetően akár felül is múlhatják a vezetékes szerszámokat. Az új, professzionális termékcsaládban elsőként három sarokcsiszoló, három fűrész és két fúrókalapács kapott helyet.


Érkeznek a professzionális BITURBO szerszámok a Boschtól

A BITURBO gépek kiemelkedő tulajdonságait a nagyteljesítményű, szénkefe nélküli motorok és a ProCORE18V kombinációja tette lehetővé. A gépek teljesítménye az 1000-1800 wattos vezetékes szerszámokéval egyenértékű, vagyis erősebbek, mint bármelyik korábbi akkus Bosch szerszám. Ezzel együtt könnyebbek és jobban irányíthatók is lettek, és már egyetlen akkumulátorral is olyan erőteljesek, mint a versenytársak kettővel. Bár a legjobb teljesítményt a ProCORE18V akkuval nyújtják, a korábbi típusú lítium-ion akkumulátorokkal is kompatibilisek.

Minden eddiginél nagyobb teljesítmény BITURBO sarokcsiszolókkal

A három BITURBO akkus sarokcsiszolóval az 1500 wattos vezetékes szerszámokat válthatjuk ki. A korábbi legerősebb akkus gépekhez képest 50%-kal gyorsabban vágnak, és már a különösen energiaigényes, nagyolási és csiszolási munkákra is alkalmasak. Választhatunk X-LOCK felfogatási rendszerrel szerelt típust is. Vele a tartozékok cseréjéhez nincs szükség szerszámokra, a tárcsák egyszerűen felpattinthatók, és egy gombnyomással kioldhatók.


Szélesebb felhasználási terület
a BITURBO fűrészekkel

Újdonság a 18 voltos kategóriában a merülőfűrész és a csúszósínes funkcióval ellátott gérvágó fűrész. Ezek 1400 és 1600 wattos vezetékes szerszámokkal egyenértékűek, és mivel nincsenek útban a vezetékek, nagyobb rugalmasságot kínálnak. A Bosch legerősebb akkus fűrésze az új GKS 18V-68 GC Professional kézi körfűrész, amely 15%-kal gyorsabb, és 8.0 Ah akkuval 225 grammal könnyebb, mint a vezetékes, 1800 wattos szerszám.


Kompakt és erőteljes:
BITURBO fúrókalapácsok

Két SDS-max tokmánnyal szerelt BITURBO fúrókalapács közül választhatunk, amelyek kisebb tömegükkel és kompakt kialakításukkal emelkednek ki. Teljesítményük az 1000 és az 1500 wattos vezetékes szerszámokéval egyenértékű.


A BITURBO sarokcsiszolók és fűrészek idén ősztől kaphatók, a BITURBO fúró­kalapácsok 2020 telén kerülnek forgalomba. A rendszer folyamatosan bővül, a Bosch a változtatás jogát fenntartja.


www.bosch-professional.hu


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Elemek és akkumulátorok

Technikai környezetünkben lassan minden elemmel vagy akkumulátorral működik. Olyan készülékek, eszközök, berendezések is, amik régen elképzelhetetlenek voltak hálózati táplálás nélkül, már csak...


Power X Change: tovább bővült az Einhell „Mester akku” koncepciója

Az Einhell „Mester akku” koncepciójáról több mint egy évvel ezelőtt már írtunk. Akkor 7 az 1-ben volt a jelszó, vagyis hét különböző szerszámgépet, illetve kerti gépet lehetett egy...