A vezeték nélküli már legyőzheti a vezetékest

2020-10-19 10:02:32 | Módosítva: 2020-10-30 10:42:05

Nehéz munkák előtt már nem kell azonnal a vezetékes szerszámok után nyúlnunk. A Bosch vezeték nélküli BITURBO gépei nemcsak helyettesítik, de továbbfejlesztett funkcióiknak és könnyű kezelhetőségüknek köszönhetően akár felül is múlhatják a vezetékes szerszámokat. Az új, professzionális termékcsaládban elsőként három sarokcsiszoló, három fűrész és két fúrókalapács kapott helyet.


Érkeznek a professzionális BITURBO szerszámok a Boschtól

A BITURBO gépek kiemelkedő tulajdonságait a nagyteljesítményű, szénkefe nélküli motorok és a ProCORE18V kombinációja tette lehetővé. A gépek teljesítménye az 1000-1800 wattos vezetékes szerszámokéval egyenértékű, vagyis erősebbek, mint bármelyik korábbi akkus Bosch szerszám. Ezzel együtt könnyebbek és jobban irányíthatók is lettek, és már egyetlen akkumulátorral is olyan erőteljesek, mint a versenytársak kettővel. Bár a legjobb teljesítményt a ProCORE18V akkuval nyújtják, a korábbi típusú lítium-ion akkumulátorokkal is kompatibilisek.

Minden eddiginél nagyobb teljesítmény BITURBO sarokcsiszolókkal

A három BITURBO akkus sarokcsiszolóval az 1500 wattos vezetékes szerszámokat válthatjuk ki. A korábbi legerősebb akkus gépekhez képest 50%-kal gyorsabban vágnak, és már a különösen energiaigényes, nagyolási és csiszolási munkákra is alkalmasak. Választhatunk X-LOCK felfogatási rendszerrel szerelt típust is. Vele a tartozékok cseréjéhez nincs szükség szerszámokra, a tárcsák egyszerűen felpattinthatók, és egy gombnyomással kioldhatók.


Szélesebb felhasználási terület
a BITURBO fűrészekkel

Újdonság a 18 voltos kategóriában a merülőfűrész és a csúszósínes funkcióval ellátott gérvágó fűrész. Ezek 1400 és 1600 wattos vezetékes szerszámokkal egyenértékűek, és mivel nincsenek útban a vezetékek, nagyobb rugalmasságot kínálnak. A Bosch legerősebb akkus fűrésze az új GKS 18V-68 GC Professional kézi körfűrész, amely 15%-kal gyorsabb, és 8.0 Ah akkuval 225 grammal könnyebb, mint a vezetékes, 1800 wattos szerszám.


Kompakt és erőteljes:
BITURBO fúrókalapácsok

Két SDS-max tokmánnyal szerelt BITURBO fúrókalapács közül választhatunk, amelyek kisebb tömegükkel és kompakt kialakításukkal emelkednek ki. Teljesítményük az 1000 és az 1500 wattos vezetékes szerszámokéval egyenértékű.


A BITURBO sarokcsiszolók és fűrészek idén ősztől kaphatók, a BITURBO fúró­kalapácsok 2020 telén kerülnek forgalomba. A rendszer folyamatosan bővül, a Bosch a változtatás jogát fenntartja.


www.bosch-professional.hu


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Terjednek az akkus gépek

Az iparban, az otthoni DIY (csináld magad) tevékenységben, a hobbi kertészkedésben és a mezőgazdaságban, illetve erdőgazdaságokban egyaránt ellenállhatatlanul terjednek az akkumulátoros gépek....


NiCd és a Li-ion akkuk

Gyakran merül fel a kérdés az akkus meghajtású szerszámgépeknél, hogy milyen típusú akku afelhasználói célnak legmegfelelőbb energiaforrás. Ezt többnyire agép használatának gyakorisága és...