Egy költséghatékony védelem

Takaróponyva

2020-11-02 11:56:13 | Módosítva: 2020-11-02 12:50:05

Lehet, hogy akár ebben a pillanatban is rengeteg olyan tárgyunk, értékünk van a kertben, amit szeretnénk megvédeni az időjárás viszontagságaitól: a napsütéstől, az esőtől, a hótól, vagy akár a portól, a jégtől. Ha nincs olyan zárt és fedett helyed ahová ezeket a tárgyakat elrakhatod, akkor a takaróponyva egy költséghatékony, hosszú távú, biztos megoldás lehet számodra. 


Az első pillanatban úgy tűnik, mintha magunk ellen beszélnénk, amikor nem egy kerti tároló házat javaslunk arra, hogy megvédd az értékeidet, pedig nem. Az igazság az, hogy ahhoz, hogy a kerti bútorokat, a tűzifát, vagy akár a biciklidet megvédd az időjárás viszontagságaitól úgy, hogy nem akarsz komolyabb összegeket költeni, akkor a takarófólia egy szuper alternatíva. Főleg, ha valami olyasmit szeretnénk letakarni, ami egyébként maradhat a helyén – mondja Nagy Gábor, a SzerszamKell.hu ügyvezetője. 

A tökéletes munkatárs

A takaróponyva előnye, hogy biztosan megvédi majd a rábízott értékeidet: megbízhatóan végzi a munkáját télen, nyáron, esőben, fagyban és napsütésben is. Szinte elnyűhetetlen, és sokrétű a felhasználása. Az például hatalmas előny, hogy a takaróponyvával szinte bármit letakarhatsz: éppúgy szárazon tarthatod vele a tűzifát, mint a kerti bútorodat (úgy, hogy el sem kell pakolnod), de akár a biciklidet, a motorodat is megvédi az esőtől, széltől, portól, korróziótól, ha ponyvával takarod le.

Előnye, hogy vízhatlan, de átereszti a levegőt (így nem fog semmi bepenészedni alatta). Ezért is ajánljuk néha a kerti ház alternatívájaként. Egyetlen dologra kell figyelni: arra, hogy megvédd, mert a fólia élettartamát csökkentheti, ha hosszú ideig van víz vagy hó rajta. Ezért érdemes a lejtéséről gondoskodni úgy, hogy lefolyjon róla a víz vagy a hó.

Takarófólia kiegészítők, és amire figyelj

Ha szélnek kitett helyen lesz a fólia, vagy nem szabályos tárgyat takarunk le vele, akkor hasznos rögzíteni vagy szemes ponyvarögzítővel, vagy ponyvarögzítő csipesszel – ad tanácsolt Gábor. A rögzítés és a gondos csomagolás azért hasznos, mert akkor a hó a por, a homok és semmi más nem juthat be a takarófólia alá – folytatja.

Csak jó tulajdonságai vannak

Minden PVC-ből készült ponyvaanyag vízhatlan, impregnált (tehát lepergeti a vizet) és gyűrődésmentes. Megvéd a portól, a rovaroktól a víztől, ha jól rögzítjük a széltől, és légáteresztő is: ez tehát a kiindulási alap. A vastagságuk viszont különbözik: minél vastagabb annál ellenállóbb, strapabíróbb, de vigyázzunk, mert annál nehezebb is a fólia – mondja Gábor. Ha nyáron is szeretnénk használni, akkor arra érdemes figyelni, hogy fokozottan UV álló legyen a ponyva mert akkor nem fakul ki.

Ha takaróponyvát keresel, akkor kattints és nézz szét a SzerszamKell.hu kínálatában.


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Mágneses oldalfalak, szigetelt üvegfalak

A mágnes-záras oldalfalak és szigetelt üvegfalak egy új világot jelentenek a teraszbeépítésben. Ma már érdemes a régi, ponyvás oldalzárást leváltani, mert azúj rendszerekkel valóban egész évben...


Teraszbeépítés ponyvával

A hűvös, nyirkos ősz hamar emlékeztet bennünket arra, hogy a nyáron olyan kedvelt teraszunkat néhány hónapig csak ritkán tudjuk majd használni. De van lehetőség arra, hogy meghosszabbítsuk az...