Hidrogén kazán

2020-11-10 14:20:38 | Módosítva: 2021-09-29 12:59:12

Sok szó esik manapság a fosszilis energiák leváltásáról. Ennek egyik változata lehet a jövőben a hidrogén. A Remeha most kijött egy új, hidrogén alapú kazánnal, mely világszerte egyedülálló újdonság.


A hidrogén környezetbarát előállítása elektrolízisen alapul, mely során a víz oxigénre és hidrogéngázra bomlik szét. Ennek energiaigényét szintén fenntartható módon, pl. nap és szélenergiával állítják elő, akkor nem keletkezik széndioxid-kibocsájtás, így a hidrogén tiszta energiaként használható a mindennapokban.
További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Egy lépéssel közelebb az olcsó hidrogén

A fosszilis energiahordozók egyik, ritkábban szóba kerülő fenntartható alternatívája a környezetben, konkrétan a vízben hatalmas tömegben rendelkezésre álló hidrogén. A kutatók mintegy kétszáz...


Megtérülő zöld energia

Ahogyan egyre nagyobb számban létesítik a zöld energiával működő erőműveket, azzal párhuzamosan csökken ezeknek a berendezéseknek az ára. Korábbi ismereteink egyre inkább felülvizsgálatra...