Holdmotor

2020-11-15 17:07:47 | Módosítva: 2020-11-15 17:09:20

A Toyota és a Lexus európai dizájncége, az Ed2 által tervezett a Lexus Zero Gravity holdmotor tulajdonképpen nem több néhány látványtervnél, amelyben azt próbálták meg demonstrálni, hogyan változtathatja meg a modern technológia a jármű és az utasa közötti interakciót. A Toyota cég elnöke elmondta, hogy csapata éppen az LF-30-on dolgozott, amit így volt lehetőségük továbbgondolni, és jó néhány elemet átvettek a konceptautóból.

A Lexus oldalán található bemutató szerint a Zero Gravity egy egyszemélyes jármű lenne, ami mágneses levitációval lebegne a talaj felett, a sebessége pedig akár az 500 km/h-t is elérné. Az irányítás az LF-30-ban is megjelenő Tazuna filozófiáját követve a kormányon elhelyezett gombok, a head-up display és a gesztusirányítás segítségével, intuitív módon történik.


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Kabinos önegyensúlyozó motorkerékpár

Az amerikai Lit Motors C-1-es kompakt akkumulátoros motorkerékpárt fejlesztett ki.


Kismotor autójogosítvánnyal

Aki már vezetett a fővárosi közlekedésben segédmotoros kerékpárt, kisrobogót, az tudja, mi a félelem. Ez a szorongás nem csak abból táplálkozik, hogy 2keréken, védtelenül állunk, megyünk a buszok,...