A Grizzly erejével

2020-12-11 10:01:48 | Módosítva: 2020-12-11 10:09:22

A legtöbb lakásfelújítási és javítási munkálatnak nélkülözhetetlen kelléke a minőségi szempontból is tökéletesen megbízható ragasztóanyag. Sokan úgy gondolják, hogy ragasztó és ragasztó között nincs nagy különbség, és csupán az árat veszik figyelembe a vásárlásnál. Összeszedtünk most pár hasznos tippet, melyet érdemes megfontolni mielőtt ragasztót választunk.


Elsőkörben ajánlatos olyan termékeket beszerezni, melyek alkalmazhatósága sokrétű, így szinte bármilyen munkálathoz fel fogjuk tudni használni, hiszen így nem kell a különböző felületekhez és anyagokhoz eltérő ragasztókat megvásárolnunk.

Emellett fontos szemügyre venni a választott terméket minőségi szempontból is, hiszen a rögzítésnél elengedhetetlen a megfelelő kötő- és tapadóerő biztosítása. Ne felejtsük el, hogy a ragasztóanyagnak ellenállónak kell lennie azokkal az időjárási vagy egyéb körülményekkel szemben, melyeknek kitesszük majd az évek során. Ehhez végig kell gondolni, hogy kültéri vagy beltéri munkálatokhoz szeretnénk választani a terméket, hiszen eltérő feltételeknek kell ebben az esetben eleget tennie.


Megkönnyítheti a választásunkat, ha olyan ragasztóanyagot választunk, mely mind beltéri és kültéri alkalmazásra kiváló, mint például a Bison Grizzly Montage Extrem polimerbázisú ragasztója.

A Bison Grizzly Montage Extrem és Power ragasztók – amellett, hogy ellenállnak a szélsőséges időjárási körülményeknek – szuper erős kötést is biztosítanak. A Bison Grizzly Montage Extrém ragasztó csupán 10 perc elteltével akár már 600 kg/cm2 kezdeti tapadó­erő kifejtésére is képes, így nagyszerű választás, ha csavarok és szegecselés helyett inkább ezzel szeretnénk rögzíteni nehezebb tárgyakat akár vertikálisan is. A ragasztó a végső tapadóerejét 6 óra száradást követően éri el, ekkor már 35 kg-ot bír el négyzetcentiméterenként. További előnye a Grizzly ragasztóknak, hogy szinte bármilyen típusú anyag és felület ragasztására alkalmasak, még akkor is, ha egyenetlen felületről van szó, így biztosak lehetünk a megfelelő rögzítésben.


 


https://www.bison.net/en


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Falfestési tippek

Festeni ma már mindenki tud! Mármint elvben. Ez a munka azonban valójában sokkal összetettebb, mint gondolnánk. Ilyen munkához nemcsak elhatározásra, hanem némi szakismeretre is szükség van, bár...


Milyen a jó festőhenger?

A lakásfestésben és mázolásban ez a festőszerszám már szinte kiszorította a régen használt korongecsetet, sőt bizonyos esetekben még az ecsetet is feleslegessé teszi. Számos fajta adja a bőséges...