Hibrid fűrészgépek

2020-12-11 10:17:01 | Módosítva: 2020-12-20 09:56:01

A piaci tendenciák egyértelműen az akkumulátoros gépek térhódítását mutatják a szerszámiparban, de kétség kívüli tény, hogy a hálózati társaikat nem minden esetben tudják pótolni. A nagy teljesítmény-igényű területeken még mindig a hálózati technika dominál, csakúgy, mint a telepített területeken, mint a gyárak, üzemek és a műhelyek esetében.


Ha megnézünk egy faipari üzemet, például egy asztalosműhelyt, egészen biztos, hogy találunk asztali körfűrészgépet csakúgy, mint gérvágót, melyekkel a szakemberek csak ott dolgoznak, pedig milyen jól jönne, ha tudnák ezeket is magukkal vinni oda, ahova az elkészült tárgyakat, bútorokat készítették, hogy a helyszíni utómunkákat is a legjobb minőségben, gyorsan és biztonságosan végezhessék el. A közelmúltban bemutatott két HiKOKI faipari hibrid gép, minden területen megállja a helyét, mert dolgozhatnak velük a műhelyben, de akár szabadban, vagy idegen helyen, helyszíni munkáik során is. Ezek ugyanis – mint minden HiKOKI MultiVolt akkumulátoros gép is – üzemeltethetőek akkumulátorról, vagy akár hálózati feszültségről is, a méretük és a tömegük pedig úgy van optimalizálva, hogy stabil, masszív felépítésük ellenére, könnyen hordozhatóak legyenek. A hibrid megoldást a HiKOKI saját szabadalmának, az ET36A nevű hálózati adapternek köszönheti, melynek egyik részét a használni kívánt gép akkumulátor fogadó részére illesztve hálózati géppé alakítható az egyébként akkumulátoros gép.A C3610DRJ asztali körfűrésszel végezhetünk hornyolási munkákat és természetesen keresztvágásokat is. A 255 mm átmérőjű fűrészlappal 79 mm-t lehet átvágni egy menetben. A vezetősín 3 lehetséges rögzítési pozíciójának köszönhetően biztosan megtalálható a legkényelmesebb helyzet a munkadarab megvezetéséhez. A pengétől balra 440 mm, jobbra pedig 880 mm a legnagyobb ütközési beállítás. Természetesen szögvezető is tartozék, ami szintén szerelhető a fűrészlap mindkét oldalára. A fűrészlap is dönthető 0–45° tartományban. Minden tartozéknak a gépen jól kialakított helye van.A C3610DRA gérvágó is a kategó­riájának a csúcsát képezi. Talán az egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy minden állítást, még a fej döntését is elölről lehet elvégezni anélkül, hogy kezünk a fűrészlapot megközelítené. A lézervezető nem csupán jobbra-balra állítható, hanem szögben is. A mélységütközőt elég egyszer beállítani, és utána egy mozdulattal visszaállhatunk a méretre, még ha közben keresztvágásokat is kellett végezni. Nyugodtan állíthatjuk közvetlenül fal mellé, mert a vezetősínek nem nyúlnak hátra, a gép feje mozog csupán előre. Az asztal 0–60° és 0–55° tartományban forgatható, a fej pedig jobbra-balra 0–45°-ig dönthető. Keresztvágásban, 90°-ban vágási kapacitása 89x292 mm.


Most akciós áron kapható mindkét gép, az akkumulátorok és a hálózati adapter is a HiKOKI szakkereskedésekben.

Bővebb információ: www.hikoki-powertools.huTovábbi érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Akkumulátoros gépekkel igazi kikapcsolódás a kerti munka

Az akkumulátoros gépek egyik legfontosabb előnye a környezetbarát működés, mert használatuk a benzines gépekhez képest teljesen füstmentes, és a fejlett technológiának köszönhetően a...


Az asztalos munkák kötelező kellékei

Aki ma új bútort szeretne, nagy vonalakban két opció közül választhat. Az egyik lehetőség, hogy valamelyik nagykereskedésből vásárol tömeggyártott bútort, a másik, hogy felkeres egy prémium...