Rend a kertben

Szerszámtároló házak

2020-12-17 10:31:06 | Módosítva: 2020-12-17 10:57:11

Ha kertes házban laksz szükséged lesz egy olyan – többfunkciós kerti házra, szerszámtárolóra –melynek segítségével egyszerre tudsz rendet tartani a kertben, és megvédi a szerszámaidat, eszközeidet, tárgyaidat az időjárás viszontagságai ellen is. De hogyan válaszd ki a kerti házadat? Mit vegyél figyelembe? Elmondjuk!

Sufniból szerszámtároló ház.

Néhány évtizede sufninak hívtuk a kert végében a maradék deszkákból és lécekből összetákolt – általában bitumenes vagy zsindelytetejű - házikót, amit nyáron bunkerként és játszóházként használtunk, télen elrejtettük benne a fűnyírót és a bográcsot.

Idővel a sufnibólkerti szerszámtároló ház lett, és a szerepe is megváltozott: ma már egyszerre kell szépnek, praktikusnak és időtállónak is lenniük– mondja Nagy Gábor a SzerszamKell ügyvezetőjeés ezek csak az alapelvárások, – folytatja - hiszen emellett azt is elvárjuk már, hogy gondozásmentesek, időtállóak legyenek.

 

Miért válassz éppen fém szerszámtároló házat?

A fém szerszámtároló házaknak szinte kizárólag előnyük van. Rozsdamentesek, időtállóak, nem igényelnek szinte semmilyen törődést (ami nagyon hasznos, mert akinek van kertje, tudja, hogy tavasztól őszig rengeteg munka van: legalább a tárolóval nem kell foglalkozni), esztétikusak és biztonságosak is.

Egy szerszámtárolóban, kerti házban akár több százezer forintnyi értéket tárolunk, jellemzően bicikliket, fűnyírót, fűkaszát, lombszívót, a kerti garnitúrát - mondja Nagy Gábor – ezért fontos, hogy be lehessen zárni, ahogy az is, hogy jól záródjon, megóvja a tárgyainkat a naptól, hótól, esőtől, széltől is.

Így válaszd ki a szerszámtartó házadat: erre figyelj!

A legfontosabb a méret. És érdemes előrelátóan gondolkodni, mert ami ma elég, az később lehet, hogy kicsi lesz. Aranyszabály, hogy a kis kerti tárolók kis kertekhez, a nagyobbak a nagyobb kertekhez valók. Egy körülbelül kilenc négyzetméteres kerti tároló már elég lehet egy átlagos négyfős családnak. Érdemes egyébként figyelni a designra is, arra, hogy a ház szervesen illjen a kertbe.

Fontos előkészülni a kerti ház érkezésére – mondja Gábor – mert bár a kerti háznak van alapja, nem árt aláalapozni, és felkészülni arra, ha majd szeretnél villanyt, mert akkor kell hogy legyen áramkiállásod.

Ha kerti szerszámtárolót szeretnél vásárolni, akkor nézz be a szerszamkell.hu webshopba, ahol több fajtából és méretből tudod kiválasztani azt, amelyik számodra a megfelelő, és 2-3 nap múlva már nálad is lehet.


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Kerti építmények

A szépen gondozott növényeken kívül sok minden kell ahhoz, hogy kertünk rendezett és otthonos legyen. Ha valamilyen új kerti elemmel szeretnénk gazdagítani házunk táját, jól tesszük, ha idejekorán...


Takaróponyva

Lehet, hogy akár ebben a pillanatban is rengeteg olyan tárgyunk, értékünk van a kertben, amit szeretnénk megvédeni az időjárás viszontagságaitól: a napsütéstől, az esőtől, a hótól, vagy akár a...