Rend a kertben

Szerszámtároló házak

2020-12-17 10:31:06 | Módosítva: 2020-12-17 10:57:11

Ha kertes házban laksz szükséged lesz egy olyan – többfunkciós kerti házra, szerszámtárolóra –melynek segítségével egyszerre tudsz rendet tartani a kertben, és megvédi a szerszámaidat, eszközeidet, tárgyaidat az időjárás viszontagságai ellen is. De hogyan válaszd ki a kerti házadat? Mit vegyél figyelembe? Elmondjuk!

Sufniból szerszámtároló ház.

Néhány évtizede sufninak hívtuk a kert végében a maradék deszkákból és lécekből összetákolt – általában bitumenes vagy zsindelytetejű - házikót, amit nyáron bunkerként és játszóházként használtunk, télen elrejtettük benne a fűnyírót és a bográcsot.

Idővel a sufnibólkerti szerszámtároló ház lett, és a szerepe is megváltozott: ma már egyszerre kell szépnek, praktikusnak és időtállónak is lenniük– mondja Nagy Gábor a SzerszamKell ügyvezetőjeés ezek csak az alapelvárások, – folytatja - hiszen emellett azt is elvárjuk már, hogy gondozásmentesek, időtállóak legyenek.

 

Miért válassz éppen fém szerszámtároló házat?

A fém szerszámtároló házaknak szinte kizárólag előnyük van. Rozsdamentesek, időtállóak, nem igényelnek szinte semmilyen törődést (ami nagyon hasznos, mert akinek van kertje, tudja, hogy tavasztól őszig rengeteg munka van: legalább a tárolóval nem kell foglalkozni), esztétikusak és biztonságosak is.

Egy szerszámtárolóban, kerti házban akár több százezer forintnyi értéket tárolunk, jellemzően bicikliket, fűnyírót, fűkaszát, lombszívót, a kerti garnitúrát - mondja Nagy Gábor – ezért fontos, hogy be lehessen zárni, ahogy az is, hogy jól záródjon, megóvja a tárgyainkat a naptól, hótól, esőtől, széltől is.

Így válaszd ki a szerszámtartó házadat: erre figyelj!

A legfontosabb a méret. És érdemes előrelátóan gondolkodni, mert ami ma elég, az később lehet, hogy kicsi lesz. Aranyszabály, hogy a kis kerti tárolók kis kertekhez, a nagyobbak a nagyobb kertekhez valók. Egy körülbelül kilenc négyzetméteres kerti tároló már elég lehet egy átlagos négyfős családnak. Érdemes egyébként figyelni a designra is, arra, hogy a ház szervesen illjen a kertbe.

Fontos előkészülni a kerti ház érkezésére – mondja Gábor – mert bár a kerti háznak van alapja, nem árt aláalapozni, és felkészülni arra, ha majd szeretnél villanyt, mert akkor kell hogy legyen áramkiállásod.

Ha kerti szerszámtárolót szeretnél vásárolni, akkor nézz be a szerszamkell.hu webshopba, ahol több fajtából és méretből tudod kiválasztani azt, amelyik számodra a megfelelő, és 2-3 nap múlva már nálad is lehet.


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Takaróponyva

Lehet, hogy akár ebben a pillanatban is rengeteg olyan tárgyunk, értékünk van a kertben, amit szeretnénk megvédeni az időjárás viszontagságaitól: a napsütéstől, az esőtől, a hótól, vagy akár a...


Kerti építmények

A szépen gondozott növényeken kívül sok minden kell ahhoz, hogy kertünk rendezett és otthonos legyen. Ha valamilyen új kerti elemmel szeretnénk gazdagítani házunk táját, jól tesszük, ha idejekorán...