Fényt hozunk az éjszakába: megérkezett a weberNEON

2020-12-18 11:41:53 | Módosítva: 2020-12-28 21:18:14

Ragyogó homlokzat? Sötétben világító fugák? Nem képzelet – a Weber innovációjával már valóság: a Saint-Gobain által fejlesztett weberNEON család. Mit jelent ez a hétköznapokban, és miként tudjuk velük egyedivé varázsolni otthonunkat?A Saint-Gobain kutatásainak és fejlesztéseinek köszönhetően sikerült megváltoztatni a jól ismert, magas minőségű anyagok mikrostruktúráját, ezzel elérve, hogy a weberNEON termékekkel borított felület napfénnyel vagy mesterséges fénnyel töltődik, és sötétben a magába szívott energiát fény formájában, ragyogó hatást kiváltva bocsátja ki. 

A világon egyedülálló fejlesztés több mint 7 év kutatómunkájának eredménye; különösen büszkék lehetünk rá: a magyar kutatók által tökéletesített innováció igazi áttörést jelent az építőiparban. A családban megtalálható neonizáló webercolorNEON cementes fényfuga, a webertonNEON fényfesték (akril homlokzatfesték), valamint a weberpasNEON fényvakolat (öntisztuló vékonyvakolat) is.

Foszforeszkálás vagy fluoreszkálás?

Bár sokan szinonimaként használják, a fluoreszkálás és a foszforeszkálás nagyon eltérő jelenséget takarnak. Fluoreszkálás esetén a gerjesztő hatás megszűnte után a fénykibocsátás csak pár percig marad meg, azonban nagy erővel. A Weber innovatív termékei ezen túl foszforeszkálnak is, vagyis a megvilágítás után hosszabban, órákon keresztül képesek leadni a „tárolt” energiát fény formájában.

A weberNEON család tagjai ennél többre is képesek: a foszforeszkálás megszűnését követően továbbra is világítanak, színt nem adnak, hanem fehér, derengő fényt bocsátanak ki magukból, akár egész éjjel. A szakemberek elsősorban a napfényt javasolják a legjobb hatás eléréshez – sötétebb helyiségekben pedig a napfényhez legközelebb álló fényhullámhossz, az UV, illetve hidegfehér fény javasolt, hogy az emberi szem számára kellemesebb hatást érjünk el.

Hogyan használjuk a weberNEON fénytermékeket?

Fontos, hogy az anyagok felhasználási alaptulajdonságaiban nem tapasztalhatók szignifikáns különbségek: ugyanolyan könnyű velük dolgozni, mint azokkal a termékekkel, amelyekkel a gyártó hosszú ideje globális piacvezetőnek számít. 

Használatát a különleges megjelenés mellett azért is ajánlják a Weber szakemberei, mert a lámpafény sok esetben sokkhatást jelent a szervezetnek, ugyanakkor a „fénylés” nem vet fel ilyen problémákat. A termékek biztonságérzetet nyújtanak azzal, hogy a teret jobban láthatóvá, derengővé teszik.


Lépjen be a NEON világába!www.hu.weber


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

A bécsi Könyvtár és Tanulóközpont épülete

A bécsi Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Egyetem Könyvtárának és Tanulóközpontjának homlokzata FiberC betonburkolattal készült – a bécsi épületet üvegszál erősítésű beton burkolati elemek...


Zöld falak és tetők

Az épületek hővédelme nagyon jelentős energia-megtakarítási szempontból. Télen fűtünk, ám a rosszul szigetelt homlokzatokon, tetőkön keresztül a hő egy része távozik. Nyáron sokan...