Vezeték nélküli okostermosztát

2020-12-28 21:05:02 | Módosítva: 2020-12-28 21:12:00

Az új RDS110.R vezeték nélküli okostermosztát különlegessége, hogy a fűtött helyiség hőmérsékletének mérésén és öntanuló szabályozásán kívül rendelkezik a hőérzetet jelentősen befolyásoló páratartalom érzékelővel is, és képes a páratartalmat egy elvárt határérték alatt tartani. A készülék multifunkcionális bemeneteire további érzékelők vagy kapcsoló jelek is köthetők, amivel további kiegészítő funkciók biztosíthatók.


Környezetünkkel és az energiaköltségeinkkel is törődünk

Közületi felhasználásra is gondolva a kijelző (és ezzel a teljes készülék) jelszavas védelemmel látható el, illetve a beállított alapjelek is korlátozhatók. Az egyszerű, intuitív kezelőfelületű alkalmazással a kívánt működési paraméterek bárhonnan, kényelmesen beállíthatók. Az okostelefonos alkalmazás további szolgáltatása, hogy a hőmérséklet és páratartalom adatok, valamint a fűtési időszakok trendelhetőkké váltak, így rendszerünk működése elemezhető és optimalizálható.

A készülék népszerűséghez elengedhetetlen megnyerő külső és minőségi anyaghasználat változatlanul megmaradt. A termosztát háttérvilágított, 3.5”-os színes LCD érintőképernyővel rendelkezik, melyen keresztül minden fontos funkció a helyszínen is beállítható. A vezeték nélküli termosztát rendelkezik a ma nagy népszerűségnek örvendő „geofencing” funkcióval, melyhez az alkalmazásban meg lehet adni egy „digitális határt” a térképen, melynek átlépésekor a készülék a kívánt módon működési állapotot vált. Az RDS110.R termosztát és az alkalmazás magyar felülettel rendelkezik.

Vezeték nélküli kiegészítők, amelyek komfortot biztosítanak az otthonokban

A vezeték nélküli okostermosztát család része az SSA911.01TH vezeték nélküli szelepmozgató, mely M30x1,5 szabványos csatlakozással rendelkezik, és automatikusan adaptálja a csatlakoztatott szelep mechanikai jellemzőit, és helyiség hőmérséklet érzékelőként is funkcionál. A mozgató szükség esetén lopásvédő gyűrűvel (közületi alkalmazásokhoz), illetve csatlakozó adapterekkel (más gyártók szelepeihez) is rendelhető. Egy okostermosztáthoz maximum 6 darab SSA911.01TH szelepmozgató vagy maximum 6 darab RCR114.1 vevőegység csatlakoztatható.


Az RCR114.1vezeték nélküli vevőegységnek két relé kimenete van, az egyik fűtésvezérlésre (pl. kazán indítás vagy zónaszelep nyitás) használható, a másik vagy HMV-készítés indítására, vagy párásító/párátlanító berendezés kapcsolására használható. Olyan esetekben, amikor a jelentős árnyékolás miatt (pl. vastag falak, födémek stb.) a kommunikáció nem megfelelő a komponensek között, akkor egy vevőegység jelerősítőként is használható. A kommunikáció a vezeték nélküli komponensek között a mai trendeknek megfelelő, úgynevezett „Thread” kapcsolat, azaz egy biztonságos, alacsony energiaigényű, modern IoT megoldás.

Egy regisztrált e-mail fiókhoz akár 100 db készülék is hozzárendelhető, ezáltal telepítő vagy épület üzemeltető szakemberek kényelmesen, egyetlen applikáción keresztül kezelhetnek nagy számú okostermosztátból álló rendszereket.

Egyedülálló előnyök kombinációja teszi valóban kivételessé a Siemens okostermosztátot mind a professzionális telepítők, mind a végfelhasználók számára.


További információkért, kérjük keresse fel a Siemens okostermosztátok weboldalát: www.siemens.hu


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Nyerjünk energiát!

Magyarország a rosszul szigetelt házak országa: elavultak a nyílászáróink, rosszul szigeteltek a falaink, egyszóval, az 50 évvel ezelőtti műszaki színvonalon vannak megépítve házaink. Nehéz...


Norvég elektromos fűtés megoldás

Az elmúlt időszakok gáz ár változásai miatt egyre nagyobb figyelmet kapnak az alternatív fűtés megoldások. Cégünk világszerte ismert norvég gyártók fűtéstechnikai megoldásaival kínál komplett,...