Vezeték nélküli okostermosztát

2020-12-28 21:05:02 | Módosítva: 2020-12-28 21:12:00

Az új RDS110.R vezeték nélküli okostermosztát különlegessége, hogy a fűtött helyiség hőmérsékletének mérésén és öntanuló szabályozásán kívül rendelkezik a hőérzetet jelentősen befolyásoló páratartalom érzékelővel is, és képes a páratartalmat egy elvárt határérték alatt tartani. A készülék multifunkcionális bemeneteire további érzékelők vagy kapcsoló jelek is köthetők, amivel további kiegészítő funkciók biztosíthatók.


Környezetünkkel és az energiaköltségeinkkel is törődünk

Közületi felhasználásra is gondolva a kijelző (és ezzel a teljes készülék) jelszavas védelemmel látható el, illetve a beállított alapjelek is korlátozhatók. Az egyszerű, intuitív kezelőfelületű alkalmazással a kívánt működési paraméterek bárhonnan, kényelmesen beállíthatók. Az okostelefonos alkalmazás további szolgáltatása, hogy a hőmérséklet és páratartalom adatok, valamint a fűtési időszakok trendelhetőkké váltak, így rendszerünk működése elemezhető és optimalizálható.

A készülék népszerűséghez elengedhetetlen megnyerő külső és minőségi anyaghasználat változatlanul megmaradt. A termosztát háttérvilágított, 3.5”-os színes LCD érintőképernyővel rendelkezik, melyen keresztül minden fontos funkció a helyszínen is beállítható. A vezeték nélküli termosztát rendelkezik a ma nagy népszerűségnek örvendő „geofencing” funkcióval, melyhez az alkalmazásban meg lehet adni egy „digitális határt” a térképen, melynek átlépésekor a készülék a kívánt módon működési állapotot vált. Az RDS110.R termosztát és az alkalmazás magyar felülettel rendelkezik.

Vezeték nélküli kiegészítők, amelyek komfortot biztosítanak az otthonokban

A vezeték nélküli okostermosztát család része az SSA911.01TH vezeték nélküli szelepmozgató, mely M30x1,5 szabványos csatlakozással rendelkezik, és automatikusan adaptálja a csatlakoztatott szelep mechanikai jellemzőit, és helyiség hőmérséklet érzékelőként is funkcionál. A mozgató szükség esetén lopásvédő gyűrűvel (közületi alkalmazásokhoz), illetve csatlakozó adapterekkel (más gyártók szelepeihez) is rendelhető. Egy okostermosztáthoz maximum 6 darab SSA911.01TH szelepmozgató vagy maximum 6 darab RCR114.1 vevőegység csatlakoztatható.


Az RCR114.1vezeték nélküli vevőegységnek két relé kimenete van, az egyik fűtésvezérlésre (pl. kazán indítás vagy zónaszelep nyitás) használható, a másik vagy HMV-készítés indítására, vagy párásító/párátlanító berendezés kapcsolására használható. Olyan esetekben, amikor a jelentős árnyékolás miatt (pl. vastag falak, födémek stb.) a kommunikáció nem megfelelő a komponensek között, akkor egy vevőegység jelerősítőként is használható. A kommunikáció a vezeték nélküli komponensek között a mai trendeknek megfelelő, úgynevezett „Thread” kapcsolat, azaz egy biztonságos, alacsony energiaigényű, modern IoT megoldás.

Egy regisztrált e-mail fiókhoz akár 100 db készülék is hozzárendelhető, ezáltal telepítő vagy épület üzemeltető szakemberek kényelmesen, egyetlen applikáción keresztül kezelhetnek nagy számú okostermosztátból álló rendszereket.

Egyedülálló előnyök kombinációja teszi valóban kivételessé a Siemens okostermosztátot mind a professzionális telepítők, mind a végfelhasználók számára.


További információkért, kérjük keresse fel a Siemens okostermosztátok weboldalát: www.siemens.hu


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Építési tanácsok: kordában tarthatók a költségek

A hamarosanéletbe lépő változások számos építtetőt elbizonytalanítanak. Az új rendelkezések hatására többen is attól tartanak, hogy a közel nulla energiaigényű ingatlanok kritériumainak...


Hővisszanyerős szellőztetés

A napjainkban épült házakban, lakásokban, irodákban, már elengedhetetlen a szellőztetőrendszer. Nem a falazat hőszigetelése miatt van erre szükség, hanem a jól záródó nyílászáróknak...