Otthonfelújítási program

2021-01-06 16:36:51 | Módosítva: 2021-01-06 16:43:14

Otthonfelújítási programot indít a kormány 2021. január 1-jétől; a legalább egy gyermeket nevelő családok otthonuk felújítási költségeinek a felét átvállalja az állam, legfeljebb három millió forintig.


Újabb állami támogatások

A felújítási program a 2015-ben indított otthonteremtési program új eleme, a felújítási támogatás igénylésének nem feltétele, hogy a család éljen a családi otthonteremtési kedvezmény (CSOK) lehetőségével.

Ha valaki 2021. január 1-je után felújításba kezd, és gyűjti a számlákat, a költségeinek felét az állam visszautalja neki, legfeljebb hárommillió forintot. Ez vonatkozik az anyagbeszerzésre és a munkaerőköltségre is. Bármilyen felújítást tervez a család, a kormány ezt támogatja; legyen szó energetikai korszerűsítésről vagy a fürdőszoba, illetve a konyha, vagy az önálló otthon felújításáról. Az új támogatási forma azt jelenti, hogy egy hatmillió forintos otthonfelújításnál hárommillió forintot spórolhat meg minden gyermekes család.

Az otthonfelújítási program felülről nyitott lesz, a forrásokat az igényekhez igazítják. A részletszabályok kidolgozása után, várhatóan néhány héten belül mindenki megismerheti a támogatás részletes feltételeit. Érdemes már most megállapodni a felújítást vállaló szakemberekkel, mivel feltehetően sokan kívánnak majd élni a lehetőséggel.További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Csökkentsük hőenergia és vízköltségeinket

A tényleges fogyasztáson alapuló fűtési hőenergia- és vízelszámolás elve az egyik leghatékonyabb intézkedés, hogy a hőenergia- és vízfogyasztást, valamint az ehhez kapcsolódó költségeket...


Az építkezésért a tervező viseli a felelősséget

Magyarországon kötelező lesz tervezőt alkalmaznia annak, aki házat épít, az építkezésért a tervező viseli a felelősséget - számolt be a Miniszterelnökséget vezető miniszter az építészkamarával...