Térkövezés állami támogatással

2021-02-11 11:37:39 | Módosítva: 2021-02-12 09:37:04

Az otthonfelújítási program keretében térkövezésre is pályázhatnak a gyermekes családok. Ez lehet ház körüli járdaépítés, kocsibeálló, az udvarunk teljes térkövezése, terasz, kerti ösvény vagy kerti pihenő kialakítása térkővel.


Az állami finanszírozás vonatkozik a kivitelezés munkadíjára, és magára a térkőre is. Jó tudni már a pályázat benyújtása előtt, hogy a támogatási összegben a kivitelezés munkadíja és az anyagköltség 50-50%-ban oszlik meg. Ezért a megvásárolt térkőre kifizethető állami támogatás nem lesz több, mint amennyi a munkadíjra kifizethető állami támogatás. Csak a példa kedvéért tegyük fel, hogy 600.000 Ft értékben vásároltunk térkövet, de a beépítés munkadíja csak 150.000 Ft. Ebben az esetben, a pályázatban résztvevő összes költség 750.000 Ft, de a támogatásban a teljes költség max. 25%-a lehet a munkadíj és max. 25%-a az anyagköltség, így tehát a munkadíjból is és az anyagköltségből is 150.000 Ft számít bele a támogatásba, ami összesen 300.000 Ft!

Az állami támogatás segítségével otthonunkat most korszerűbbé, kényelmesebbé és értékesebbé tehetjük, sőt a távolabbi jövőbe tervezett felújításokat így előbb is megvalósíthatjuk. A térkövezés egy látványos javulást hoz az ingatlanunk rendezettségébe, de komfortérzetünk is javulni fog, amikor a kocsiból kiszállva szilárd és esztétikus burkolaton tudjuk megközelíteni a ház bejáratát.


A Kovi-kő Térkőgyár fő termékei az útburkolatként szolgáló térkövek és térkőszegélyek. Jellemzően kocsibeállók készülnek a térköveikből, de járdák, kerti utak, teraszok és kerti pihenők burkolatait is a térköveikből készítik a kivitelezők.

A legismertebb, legáltalánosabban használt termékük a szürke beton színű, egyenes oldalú hasáb alakú Pilis térkő, az oldalain a lerakást megkönnyítő távtartó rendszerrel ellátva. A minimalista dizájn jegyében készült házaknál évek óta ezt a terméket javasolják a tervezők és alkalmazzák a kivitelezők. Amennyiben mintát is szeretne a megrendelő, olyankor a kivitelező antracit színű térkőből rak egy egyenes csíkot a térkőszegéllyel párhuzamosan, erős kontúrral kiemelve a burkolat széleit. Ez odavonzza a vendégek tekintetét a térkövekre még akkor is, ha amúgy egyszerű formákból és színekből állnak.

A színeket kedvelő megrendelők az utóbbi években legtöbb esetben a barna árnyalatú térköveket részesítik előnyben, ezért évek óta sláger a „Barna mix” névre keresztelt szín összeállítás, amely három különböző, egymástól jól elkülönülő barna árnyalatot tartalmaz.


Természetesen a minimalista dizájn ellenkezőjét, a színekben gazdag, élettel teli kavalkádot kedvelők számára is kínál a Kovi-kő vörös-sárga-barna színátmenetes, ívelt oldalú térköveket, amelyekből a romantikus kanyargó kerti ösvények szoktak megszületni.

A jól sikerült térkövezés eredményeként olyan térkő burkolatnak kell születnie, amely tükrözi a személyiségünket és büszkén mutatjuk be a vendégeinknek.

A teljes választékot megtekintheti az alábbi honlapon: www.koviko.hu

Kovi-kő Térkőgyár: +36-30-421-0640


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Felújítási tervek

Élénk az érdeklődés az otthonfelújítási támogatás iránt a családi házban élő, legalább egy gyermeket nevelő családok körében – derült ki egy felmérésből, amit a múlt év végén végeztek. A...


Napelem állami támogatással

A 750 milliárd eurós európai uniós helyreállítási alapból Magyarország a tervek szerint 16-17 milliárd eurót kíván lehívni napelemes rendszerek támogatásához. Ezek a források egyebek mellett a...