Mozi a nappaliban

Lézertévé

2021-02-15 10:32:56 | Módosítva: 2021-02-15 10:35:29

Tavaly óta kapható hazánkban a Hisense lézertévé névre keresztelt megoldása, ami az otthoni tartalomfogyasztás egy egészen új szintjét képviseli. A rendszer lényegében egy speciális lézerprojektorból és egy tükröződésmentes kijelzőből áll, és tényleg olyan élményt biztosít, mintha mozi költözne a nappaliba. Persze ennek feltétele, hogy az életterünkben még legyen hely egy 100 hüvelyk képátlójú megjelenítőnek.


A rendszer egy speciális projektorból és egy falra szerelhető kijelzőből áll. Utóbbi jóval több, mint a hagyományos projektorok vásznai, hiszen úgynevezett hard display-ről van szó, ami nem „elcsomagolható”, és a felülete is különleges: a környezeti fényeket visszaveri más pontokra (vagy teljesen elnyeli azokat), csak a projektorból érkező fényeket tükrözi finoman, méghozzá az emberi szem irányába, így jelenítve meg a lejátszott tartalmakat.

A teszt során a tévének otthont adó helyiség nem volt teljesen besötétítve, de a kívülről érkező természetes fény és a mennyezet lámpái sem tükröződtek vissza a hatalmas kijelzőn. A kép pedig még úgy is teljesen élvezhető volt, hogy a maximum fényerőnek még a közelében sem járt.

A lézertévé nagyjából 30 centiméteres távolságról vetíti ki a 100 hüvelykes, maximum 4K felbontású képet.

forrás: 24.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: lézer, tv, projektor

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Átmeneti fűtések

Az elektromos fűtésekről korábban elterjedt nézet volt, hogy drága az üzemeltetésük. Ez igaz volt, ám azóta sok minden változott: a többi fűtési mód is drága lett. Felment a gáz ára, a fatüzelés...


Lépcsővédő, csúszásgátló

Bármilyen jól tervezett és kivitelezett is egy lépcső, mindig baleset veszélyesebbközlekedni rajta. Sajnos a lépcsőn történő balesetek nagyobb része súlyosabb sérülést is okoz elszenvedőjének,...