18 voltos, akkus, többfunkciós fűnyíró

2021-03-12 09:38:46 | Módosítva: 2021-03-12 09:48:29

A Metabo RM 36-18 LTX BL 46 18 voltos akkus fűnyírója nagy zöldfelületeken alkalmazható. Rögtön három funkciót egyesít magában: füvet nyír és gyűjt, ezen kívül hatékonyan mulcsol a nagy területeken is, ami akár 800 m2-t is jelenthet. Ennek során a gép a motor teljesítményét mindig a fű magasságához igazítja. Így a készülék maximális üzemideje a 18 voltos és 10 Ah-s akkuegységnek köszönhetően alacsony fű esetén 110 perc, magas fű esetén pedig 45 perc.


Hosszú üzemidők nagy felületekre

A halk akkus fűnyíró igen hatékony a fűnyíráshoz, az összegyűjtéshez és mulcsozáshoz. A levágott füvet opcionálisan hátul kiüríti, egy flexibilis gyűjtőzsákba gyűjti, vagy rögtön mulcsozza. Az erőteljes szénkefe nélküli (BL) motor jó vágásteljesítményt és hosszú működési időt nyújt egy akkutöltéssel. A motorteljesítmény automatikusan igazodik a fű hosszához az akku maximális működési idejének elérése érdekében. A vágási magasság központilag 7 fokozatban állítható.A könnyen futó kerekeknek és az állítható magasságú, gumibevonatos markolattal ellátott tolókengyelnek köszönhetően egyszerűen irányítható, és jó a nyomtávtartása. A robusztus fém burkolat és a kiváló minőségű sarlókések hosszú élettartamot garantálnak. A biztonsági kulcsnak és a biztonsági kapcsolónak köszönhetően a gép dupla védelemmel rendelkezik a nem kívánt beindulás ellen. A hord-fogantyúknak és a behajtható kengyelnek köszönhetően pedig egyszerű a szállítása és helykímélő a tárolása. Az akkuegységek töltésszintjének ellenőrzésére jól látható kapacitáskijelző szolgál. A környezetkímélő gép a halk akkus üzemmódnak köszönhetően a zajra legérzékenyebb területeken is használható. A 18 voltos és a 36 voltos osztályok 100%-ban kompatibilisek: az erős 36 voltos üzemelés két Metabo 18 voltos akkuegységgel érhető el.

A Metabo teljes akkus kerti választéka a www.metabo.hu oldalon érhető el:

Akkus sövényvágó
Akkus fűkaszák
Akkus fűszegély-nyírók
Akkus permetező
Akkus lombfúvó

Főbb műszaki paraméterek:

Akkufeszültség: 18 V
Vágásszélesség: 46 cm
Vágásmagasság: 25-80 mm
Vágásmagassági fokozatok: 7
Gyűjtőzsák térfogata: 55 liter
Üresjárati fordulatszám: 2800/perc
Max. fordulatszám: 3400 /perc
Súly (akkuegységgel): 25,3 kg

 

Akkus fűkaszák

Vannak olyan sűrű aljnövényzetek vagy olyan fűmagasság, amelyekkel a fűnyíró már nem boldogul. Ilyen esetekben a Metabo két 18 voltos akkus fűkaszát kínál termékprogramjában: az FSB 36-18 LTX BL 40 készülék az állítható kétkezes fogantyújának köszönhetően különösen alkalmas nagy felületek megmunkálásához. Az FSD 36-18 LTX BL 40 fűkasza pedig kompakt, kerek fogantyújával ideális a szűk helyeken végzett munkához. A nagy teljesítményű kefementes (BL) motorokkal könnyebb alkalmazások esetén akkutöltésenként közel két órán át lehet dolgozni. Az olyan ellenállóbb növényzeteknél, mint amilyenek például a tüskés bokrok, 45 percig működtethetők a gépek.További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Csúcstechnológia a kertben

A kertben sok mindent automatizálhatunk, hiszen a technikai itt is rohamosan fejlődik. E cikk keretében a részletekre nehéz lenne kitérni, deötletadónak talán jó lesz, hogy ki-ki eldöntse, kerti...


Innováció a kertben

A környezetünk formálásához, ápolásához különböző gépeket használunk (láncfűrész, sövényvágó, fűnyíró, fűkasza), melyek erőforrása többnyire benzinmotor vagy hálózati elektromos motor. Mind a...