18 voltos, akkus, többfunkciós fűnyíró

2021-03-12 09:38:46 | Módosítva: 2021-03-12 09:48:29

A Metabo RM 36-18 LTX BL 46 18 voltos akkus fűnyírója nagy zöldfelületeken alkalmazható. Rögtön három funkciót egyesít magában: füvet nyír és gyűjt, ezen kívül hatékonyan mulcsol a nagy területeken is, ami akár 800 m2-t is jelenthet. Ennek során a gép a motor teljesítményét mindig a fű magasságához igazítja. Így a készülék maximális üzemideje a 18 voltos és 10 Ah-s akkuegységnek köszönhetően alacsony fű esetén 110 perc, magas fű esetén pedig 45 perc.


Hosszú üzemidők nagy felületekre

A halk akkus fűnyíró igen hatékony a fűnyíráshoz, az összegyűjtéshez és mulcsozáshoz. A levágott füvet opcionálisan hátul kiüríti, egy flexibilis gyűjtőzsákba gyűjti, vagy rögtön mulcsozza. Az erőteljes szénkefe nélküli (BL) motor jó vágásteljesítményt és hosszú működési időt nyújt egy akkutöltéssel. A motorteljesítmény automatikusan igazodik a fű hosszához az akku maximális működési idejének elérése érdekében. A vágási magasság központilag 7 fokozatban állítható.A könnyen futó kerekeknek és az állítható magasságú, gumibevonatos markolattal ellátott tolókengyelnek köszönhetően egyszerűen irányítható, és jó a nyomtávtartása. A robusztus fém burkolat és a kiváló minőségű sarlókések hosszú élettartamot garantálnak. A biztonsági kulcsnak és a biztonsági kapcsolónak köszönhetően a gép dupla védelemmel rendelkezik a nem kívánt beindulás ellen. A hord-fogantyúknak és a behajtható kengyelnek köszönhetően pedig egyszerű a szállítása és helykímélő a tárolása. Az akkuegységek töltésszintjének ellenőrzésére jól látható kapacitáskijelző szolgál. A környezetkímélő gép a halk akkus üzemmódnak köszönhetően a zajra legérzékenyebb területeken is használható. A 18 voltos és a 36 voltos osztályok 100%-ban kompatibilisek: az erős 36 voltos üzemelés két Metabo 18 voltos akkuegységgel érhető el.

A Metabo teljes akkus kerti választéka a www.metabo.hu oldalon érhető el:

Akkus sövényvágó
Akkus fűkaszák
Akkus fűszegély-nyírók
Akkus permetező
Akkus lombfúvó

Főbb műszaki paraméterek:

Akkufeszültség: 18 V
Vágásszélesség: 46 cm
Vágásmagasság: 25-80 mm
Vágásmagassági fokozatok: 7
Gyűjtőzsák térfogata: 55 liter
Üresjárati fordulatszám: 2800/perc
Max. fordulatszám: 3400 /perc
Súly (akkuegységgel): 25,3 kg

 

Akkus fűkaszák

Vannak olyan sűrű aljnövényzetek vagy olyan fűmagasság, amelyekkel a fűnyíró már nem boldogul. Ilyen esetekben a Metabo két 18 voltos akkus fűkaszát kínál termékprogramjában: az FSB 36-18 LTX BL 40 készülék az állítható kétkezes fogantyújának köszönhetően különösen alkalmas nagy felületek megmunkálásához. Az FSD 36-18 LTX BL 40 fűkasza pedig kompakt, kerek fogantyújával ideális a szűk helyeken végzett munkához. A nagy teljesítményű kefementes (BL) motorokkal könnyebb alkalmazások esetén akkutöltésenként közel két órán át lehet dolgozni. Az olyan ellenállóbb növényzeteknél, mint amilyenek például a tüskés bokrok, 45 percig működtethetők a gépek.További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Elemek és akkumulátorok

Technikai környezetünkben lassan minden elemmel vagy akkumulátorral működik. Olyan készülékek, eszközök, berendezések is, amik régen elképzelhetetlenek voltak hálózati táplálás nélkül, már csak...


Látogatás az MTD-nél

Az MTD Hungary jóvoltából lapunk meghívást kapott a cég nemesvámosi gyárának megtekintésére és termékeik kipróbálására. Sajtórendezvényükön a gyepápolásról is hasznos információkat szerezhettünk.