Mostantól Cemix

2021-04-19 08:40:15 | Módosítva: 2021-04-19 08:44:14

32 évvel ez előtt alapították a Lasselsberger Kft.-t, amely egy gyors névmódosítást követően Lasselsberger-Knauf néven hamar a hazai építőanyaggyártás egyik meghatározó szereplője lett. Tavaly újabb névváltáson esett át a cég,amely Cemix néven folytatja tovább. Összefoglaltuk, honnan jött és merre megy a veszprémi székhelyű építőanyaggyártó.


Lendületben az egyik legnagyobb hazai építőanyaggyártó

A Lasselsberger Kft. 1990-ben kezdte meg működését Magyarországon. A felfutó­ban lévő veszprémi gyárban 1991 nyarán vásárolt részesedést az építőiparban komoly érdekeltségekkel rendelkező német Knauf család, így a cég innentől Lasselsberger-Knauf Kft. néven folytatta tevékenységét.

Az osztrák-német tulajdonosi kör magyar managementet bízott meg az irányítási feladatokkal, a vállalkozás pedig magyar munkavállalókat alkalmazott, deklaráltan magyar termékeket kezdett el gyártani és magyar brand építésébe fogott. Ez a felállás az óta is érvényes.

Az LB-Knauf/Cemix az alapításától fogva intenzív kutatás-fejlesztési tevékenységet végez, ennek köszönhetően számos technológiai újítást vezetett be úttörőként Magyarországon, és számos iparági minősítést érdemelt ki versenytársait megelőzve.

A cég Magyarországon egyedülálló, speciális műszerekkel felszerelt, az EU által akkreditált laboratóriummal rendelkezik. Nagyrészt az itt végzett nagyszabású kutatómunka eredménye, hogy a hazai gyártók között az LB-Knauf/Cemix kínálja az egyik legszélesebb termékportfóliót vevőinek.

A több mint 30 éves múltra visszatekintő építőanyaggyártó tulajdonosai hosszútávú stratégiai megfontolások alapján néhány évvel ezelőtt úgy döntöttek, hogy a Lasselsberger-Knauf Kft. 2020. november közepétől Cemix Hungary Kft. néven folytatja működését.


A régiót is érintő döntés értelmében ez a márkanév immár Közép-Európa 6 országában van jelen, amivel a Knauf és a Lasselsberger család tulajdonában lévő vállalatcsoport tagjainak lehetősége nyílik a határok nélküli együttműködésre, fejlesztéseik összehangolására és erőforrásaik megosztására.

A cégnév- és márkanév váltás új lendületet adhat a Cemix-csoport közös fejlesztési tevé­kenységének. A veszprémi székhelyű cég emellett a jövőben még nagyobb hangsúlyt kíván fektetni azoknak az ingyenes online szolgáltatásoknak a fejlesztésére is, amelyekkel az építkezés vagy felújítás előtt állóknak nyújt szakmai segítséget. Ennek egyik formája az a laikusok számára is érthető videókat és cikkeket tartalmazó „Tudástár” cemix.hu/tudastar, melyet bárki elérhet a cemix.hu weboldalon.


www.epitomegoldasok.cemix.hu


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Nagypaneles készház

A nagypaneles készház-gyártási technológia alkalmazása során az épület szerkezeti elemei – afalak, a födémek és a tetőelemek – teljes magasságban és hosszban készülnek el. A szerelésre...


Lakásfelújítás költséghatáron belül

Ha egy házat – az állapota vagy a költözés miatt - fel kell újítanunk, legtöbbször nem rendelkezünk korlátlan pénztárcával, valószínűleg hitelt is fel kell vennünk.Ilyenkor költségvetést...