Kertfelújítás állami támogatással

2021-05-01 10:43:59 | Módosítva: 2021-05-01 10:45:20

Az új családi otthonteremtési támogatások igazán széles körben biztosítanak lehetőséget a családok jólétének fokozására, a kedvezmények között pedig olyan is megtalálható, amelyet a kert felújítására fordíthatnak az igénylők.


A 2021. január elsejével induló új családi otthonteremtési támogatások közül van olyan, amely a kert felújítására is igénybe vehető. Az 50 százalékos, legfeljebb 3 millió forintig igényelhető felújítási támogatás számlával igazolva minden családot hozzásegítheti az álomkert kialakításához.

50 százalékos felújítás térkőre, teraszra, garázsra

A támogatást akkor vehetik igénybe a családok, ha legalább egy kiskorú gyermeket nevelnek, ide sorolhatók már a 12 hetes magzatok, illetve a 25. életévüket be nem töltött fiatalok is. Feltétel azonban, hogy a kérvényt benyújtó szülőnek legalább egy éves társadalombiztosítási jogviszonya legyen, amelyet maximum 30 napra szakított meg. Az ingatlanra vonatkozóan előírás az, hogy a család tulajdonában álljon, és legalább egy éve oda legyenek bejelentve. A kertfelújítás során a családoknak lehetőségük nyílik a térkövezésre, több funkciós, minden kényelmet kiszolgáló terasz kialakítására, kocsibeálló vagy garázs építésére is. Ezen munkákra elköltött, számlával leigazolt összeg felét az állam visszatéríti a számukra.Az így visszakapott összegeket érdemes visszaforgatni a kertbe, méghozzá olyan kerti eszközök vásárlásába, amelyek segítségével egész évben csodálatos kertben tölthetjük szabadidőnket. Az otthoni felhasználásra szánt kompakt termékcsaládban, a legfontosabb eszközök: motorfűrész, fűnyíró, szegélynyíró, sövénynyíró és számos egyéb eszköz is megtalálható.

Ha azonban még magasabb szintre akarják emelni a kényelmet a családok, esetleg az elfoglaltságaik miatt kevesebb idejük van a kertgondozására, remek befektetés lehet a robotfűnyíró is, amely teljesen automata módon napi rendszerességgel nyírja és gondozza a pázsitot. A robotkertészek szinte minden fűnyírással kapcsolatos terhet levesznek a családokról, miközben megteremtik a tökéletes környezetet az önfeledt kerti játéknak, pihenésnek.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Otthonfelújítási támogatás

Még 2020ősszel derült ki, hogy családvédelmi akciótervek lakásvásárlási támogatásai után otthonfelújítási programot indít a kormány. Ehhez január elsejével bevezették az otthonfelújítási...


Változások az otthonteremtési támogatásokban

Módosulnak egyes lakástámogatások egy új kormányrendelet szerint, melyben a CSOK és az otthonfelújítási támogatás is érintett. 2022. január elsejétől lehetőség van a CSOK-ot akár kétszer is...