Biztonságos elektromos hálózat kialakítása lakásunk felújítása során

2021-05-10 15:11:56 | Módosítva: 2021-06-01 11:55:42

Lakásunk elektromos rendszerének felújítása közben számos nehézséggel szembesülhetünk, de a Siemens megbízható termékeivel biztonságossá tehetjük lakóterünket.

Épületeink villamos rendszerének korszerűsítése során megkérdőjelezhetetlen a megbízható és biztonságos energiaellátás fontossága, legyen szó akár új ingatlan vásárlásáról, akár lakás vagy ház felújításáról. A preventív tűzvédelem és az otthonunkban lévő elektronikai eszközök védelme érdekében a legokosabb döntés, ha rendszeresen elvégeztetjük az elektromos hálózat állapotfelmérését, és amennyiben szükséges, a hálózat teljes felújítását. A lakásfelújítási támogatás keretében most állami támogatás is igényelhető az elektromos hálózat kiépítésére vagy cseréjére, beleértve a villanykapcsolók és dugaljak cseréjét is. 

Ha nem tervezünk nagyobb felújítást, a biztonság szempontjából – bizonyos esetekben – akkor is érdemes gondolni az elektromos hálózat védelmi rendszerének korszerűsítésére. Ez lehet például, ha égettműanyag-szagot érzünk lakásunkban, sercegő hangokat hallunk, vibráló vagy villogó lámpát látunk, kontakthibás konnektort észlelünk, esetleg a berendezéseink szokatlan ki- és bekapcsolási jelenségeket produkálnak. A Siemens védelmi készülékek már korai szakaszban érzékelik a tűzeseteket kiváltó okokat, így megelőző védelmet nyújtanak tüzek keletkezése ellen. Az elektromos meghibásodás okozta tűzesetek megelőzésére fejlesztették ki az ívhiba-érzékelő eszközöket, amelyek megbízhatóan védik az emberi életet és növelik a vagyontárgyak és az épületek biztonságát.

Az új Siemens 5SV6 ívhiba-érzékelő készülék (AFDD) a világ egyik legkeskenyebb ívhiba érzékelő készülékeként, a legújabb fejlesztéseknek köszönhetően átfogó védelmet nyújt az elektromos tüzek megelőzésére, hiszen minden típusú ívhibát kezel, beleértve a soros ívhibákat is. Egyedülállóan kompakt, így egyszerűen és további helyigény nélkül végezhető el az ívhiba érzékelő készülék utólagos beépítése. Új elektromos berendezéseknél akár 50 százalékos helymegtakarítás érhető el két külön berendezés telepítéséhez képest.

 


5SV6 ívhiba érzékelő készülék


Az elektromos hálózat kialakítása során elsődleges szempont lakókörnyezetünk védelme és biztonsága, ám ami a lakásban a szemnek először feltűnik, az a berendezések külső megjelenése. Ennek megfelelően a Siemens portfóliója megoldást kínál a változatos fogyasztói igényekre a biztonságos üzemeltetést támogató berendezésektől kezdve az esztétikus villanykapcsolókig.


DELTA miro

 A Siemens DELTA villanykapcsolókat és dugaljakat a tökéletesség jegyében alakították ki és több mint 250 tervezési opcióból válogathatunk. A Siemens nagy hangsúlyt fektet a dizájn és a funkció találkozására. Mindenki garantáltan megtalálja az ízléséhez, elképzeléséhez megfelelően illeszkedő verziót: 

  • A DELTA line egy igazi klasszikus, hiszen meghatározó elemei a tökéletes arányokat, az elegáns megjelenést és a letisztult formavilágot képviselik.
  • A DELTA miro kialakításában a legnagyobb hangsúlyt a formatervezés kapta, így kompromisszumok nélkül igazodik a különböző belsőépítészeti elképzelésekhez. Ez a termék üveg, színes, fa és alumínium változatokban is elérhető. 
  • A DELTA style esetén a forma és a funkció találkozik egymással. A kapcsolók esztétikus formát képviselnek, kiváló és strapabíró funkcionalitással rendelkeznek, így a termék ideális választás lehet lakó- és kereskedelmi célú épületek esetében is. 
  • A DELTA profil kapcsoló kialakítása során a tökéletes harmóniára, a meleg színárnyalatokra, az összehangolt formákra és a magasfokú kifinomultságra törekedtek a tervezők. A meleg, csillogó színárnyalatok tökéletesen illenek a szerelvénycsalád ívelt vonalvezetéséhez. 
  • A DELTA surface egyedülálló sajátossága, hogy garantáltan vízálló, ezért a fürdőszobában, konyhában, garázsokban, étkezdékben, uszodákban, medencék közelében vagy a kertben, de akár laboratóriumokban is megbízható villanykapcsolási lehetőséget nyújt.

A kapcsolók a telepítést végző szakemberek számára egyértelmű és egyszerű vezetékcsatlakozást és szerelést biztosítanak a tűrési adatok feltüntetésével, ami a telepítés során optimális szerelési időt és költséget eredményez.


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.