Ytong vasalt pallós építési rendszer

2021-05-11 11:31:03 | Módosítva: 2021-05-12 09:23:46

Az építkezés folyamata számos gazdasági tényezőből áll, melyek nagyban befolyásolják a végleges bekerülési költséget, mint például az építkezés időtartama, illetve a megfelelő szakképzett munkaerő megléte. 


Energiahatékony épületek

Az Ytong vasalt palló termékek szintmagas, masszív, daruval mozgatható építőelemek. A nagyméretű Ytong fal-, födém- és tetőpallóknak az adott projekthez igazadó méretre történő gyártása jelentősen lerövidíti az építkezés idejét, továbbá csökkenti a szükséges élőmunkaerő mennyiségét, mely a hagyományos kiselemes építéshez képest csupán az 1/3-a, így kiváló minőségű épületek valósíthatók meg gyorsan és gazdaságosan.

A nagy elemekből és a daruval történő beépítésből adódóan egy munkanap alatt akár 100 m2 falfelület is megvalósítható. Ez hozzávetőlegesen egy családi ház egy teljes szintjének felel meg! Az előre megtervezett elemkiosztás segítségével maximalizálható a szerkezet teljesítménye, minimalizálható a nem megfelelő építésből, csomóponti kialakításból fakadó hibák száma.

A daruval történő beépítés révén jelentősen csökkenthető az élőmunkaerő igénye. A teljes építési folyamathoz elég egy darukezelő és két szakmunkás, ami kiemelten fontos szemponttá vált a szakemberhiányos gazdasági környezetben. A gépi elemmozgatás ergonomikus munkavégzést tesz lehetővé, ezáltal megkönnyítve és jelentősen növelve a szakképzett munkaerő energiahatékonyságát.

Kiváló tulajdonságok

Az Ytong pallós építési rendszere ugyanazokkal a kiváló épületfizikai tulajdonságokkal rendelkezik, mint a hagyományos falazóelem, így a „tér minden irányában” azonos mértékben szigetel (3D-hőszigetelés), az intelligens páraszabályozásnak köszönhetően optimális lakóklímát, valamint megfelelő nyomószilárdságából adódóan masszív és értékálló szerkezetet biztosít.

Az Ytong pallók teherhordó és nem teherhordó falak építésére egyaránt alkalmasak, hatékony munkaidő kihasználást tesznek lehetővé családi házak, ikerházak, sorházak és társasházak kivitelezése esetén.

Az Ytong pallókkal történő építkezés során az összes elem tökéletesen egymáshoz illeszthető, nem keletkezik építési hulladék, így költséghatékonnyá válik a kivitelezés folyamata. Amennyiben az építkezés során a rendszer többi eleme is beépítésre kerül, úgy a tökéletesen illeszkedő homogén rendszerelemek eredményeként megelőzhető a hőhidak kialakulása.

A rendszer falpallói, illetve kiegészítő elemei átveszik az építményben keletkező függőleges és vízszintes terheket. A nagy elemméretből fakadó közel homogén falszerkezet erőhatásokkal szembeni ellenálló képessége jól tervezhető és biztos megoldást nyújt a felmerülő erőhatások kezelésére.


Az Ytong tető- és födémpallói ideálisan kiegészítik a falpalló rendszerét – gyorsan, stabilan, alátámasztás nélkül. Az elemek kiváló hőszigetelő tulajdonsággal rendelkező, vasalással megerősített pórusbeton termékek. Ily módon tökéletesen kombinálható egymással a jó hőszigetelés, és az optimális nyomószilárdság.

Miért ajánljuk? Mert…

– gyorsan és egyszerűen beépíthető,
– alátámasztás nélkül azonnal terhelhető,
– egyszerű felületképzés,
– nincs szükség zsaluzatra vagy felbetonra,
– minden évszakban optimális lakóklímát biztosít,
– a rendszert olyan termékek egészítik ki, mint például attikafal elemek.

A Ytong tető- és födémpallók kifejezetten az adott építési projekthez kerülnek megtervezésre, legyártásra. Fontos, hogy szakképzett kollégáink lehetőleg már a tervezési szakaszban egyeztessenek a tervezővel, megrendelővel. Mérnök kollégáink tanácsot adnak a hatékony elemkiosztásra, a födém műszaki jellemzőire, illetve a csomópontok kialakítására. Segítenek a részletes beépítési terv kidolgozásában, jelen vannak a kivitelezés indítása során, így is támogatva a zökkenőmentes kivitelezési folyamatot.


Bővebb információ:
zoldszam@xella.com
+36-80-69-69-00


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Társasházak, panelházak szellőzés-korszerűsítése

Miközben az új építésű lakóházak, társasházak jelentős részében már a legkorszerűbb hővisszanyerős szellőző-berendezések kerülnek beépítésre, a régi társasházak és a klasszikus panelházak...


Szellőztetéssel a penész ellen

Miért fontos a szellőztetés? Hogyan akadályozható meg a lakás penészesedése? A műanyag ablaktól penészes lesz a lakás? Ezek a leggyakrabban feltett kérdések, amikor a lakó először szembesül a...