Vízellátás, radiátoros fűtés, padlófűtés!

Egy rendszer mindenre

2021-05-12 11:30:59 | Módosítva: 2021-05-12 14:06:57

Forradalmian új megoldásként jelent meg anno a piacon. Az Uponor 1990-ben mutatta be az első átlapolt többrétegű műanyag csővezetékét (MLCP). Ezeket a csöveket széles körben lehetett alkalmazni ivóvíz, valamint hűtési- és fűtési rendszermegoldásokhoz, hiszen sokkal stabilabbak, könnyebbek voltak, és nem utolsó sorban gyorsabban és egyszerűbben lehetett velük dolgozni. A szerelőknek így előnyös volt ezeket az Uponor többrétegű kompozit csöveket használni. Büszkén jelentjük, hogy a többrétegű műanyag csőrendszer immár 30 éves fennállását ünnepli!


A sikeres kezdet után, az Uponor fejlesztőmérnökei egy percig sem ültek a babérjaikon, hiszen a sok pozitív vásárlói visszajelzés nyomán már 1993-ban megjelentek az első présfittingek a többrétegű műanyag csővezetékekhez, majd 2001-ben már az első nyomáspróba-biztos kivitelű idom is bevezetésre került. Ha biztonságról van szó, akkor az Uponor mérnökei bebizonyították, hogy akár egy vizuálisan kicsiny változtatásnak is lehet nagy pozitív hatása: például a színkódolási rendszer bevezetése 2007-ben jelentősen javított a méret-beazonosítási problémán. Ezzel ismét segítve a szerelők megbízható, pontos, egyszerű munkavégzését a csövekkel és idomokkal.


Végül 2013-ban a németországi gyárban legördült az első varrat nélküli UniPipe PLUS ötrétegű műanyag cső a gyártósoron. A 40%-kal jobb hajlíthatósággal az Uponor ezzel a csővel ismét nagyot alkotott. Azóta több millió méter ötrétegű műanyag cső került gyártásra és sikeres beépítésre világszerte - gyakran az innovatív Uponor S-Press PLUS présfitting családdal együtt, amelyet az ISH 2019-es kiállításon mutattak be a nagyközönségnek. Mára mind a fém, mind a PPSU műanyag idomokat is széles körben használják ebben a kivitelben.További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Gondosan tervezett világítás

Egy lakás világításának megtervezése több mint lámpákat szerelni az előre kiépített vezetékekre. Ugyanakkor – egy lakásfelújítás lehetőséget ad arra, hogy ezeket a kiépítéseket gondosan...


Folyékony gumi

Spray formában is kapható a PlastiDip® folyékony gumi A PlastiDip® a legtöbb ismert felületen alkalmazható, mint például a fa, szövet, kő, műanyag, üvegszál stb. A folyékony gumi olyan erősen...