Vízellátás, radiátoros fűtés, padlófűtés!

Egy rendszer mindenre

2021-05-12 11:30:59 | Módosítva: 2021-05-12 14:06:57

Forradalmian új megoldásként jelent meg anno a piacon. Az Uponor 1990-ben mutatta be az első átlapolt többrétegű műanyag csővezetékét (MLCP). Ezeket a csöveket széles körben lehetett alkalmazni ivóvíz, valamint hűtési- és fűtési rendszermegoldásokhoz, hiszen sokkal stabilabbak, könnyebbek voltak, és nem utolsó sorban gyorsabban és egyszerűbben lehetett velük dolgozni. A szerelőknek így előnyös volt ezeket az Uponor többrétegű kompozit csöveket használni. Büszkén jelentjük, hogy a többrétegű műanyag csőrendszer immár 30 éves fennállását ünnepli!


A sikeres kezdet után, az Uponor fejlesztőmérnökei egy percig sem ültek a babérjaikon, hiszen a sok pozitív vásárlói visszajelzés nyomán már 1993-ban megjelentek az első présfittingek a többrétegű műanyag csővezetékekhez, majd 2001-ben már az első nyomáspróba-biztos kivitelű idom is bevezetésre került. Ha biztonságról van szó, akkor az Uponor mérnökei bebizonyították, hogy akár egy vizuálisan kicsiny változtatásnak is lehet nagy pozitív hatása: például a színkódolási rendszer bevezetése 2007-ben jelentősen javított a méret-beazonosítási problémán. Ezzel ismét segítve a szerelők megbízható, pontos, egyszerű munkavégzését a csövekkel és idomokkal.


Végül 2013-ban a németországi gyárban legördült az első varrat nélküli UniPipe PLUS ötrétegű műanyag cső a gyártósoron. A 40%-kal jobb hajlíthatósággal az Uponor ezzel a csővel ismét nagyot alkotott. Azóta több millió méter ötrétegű műanyag cső került gyártásra és sikeres beépítésre világszerte - gyakran az innovatív Uponor S-Press PLUS présfitting családdal együtt, amelyet az ISH 2019-es kiállításon mutattak be a nagyközönségnek. Mára mind a fém, mind a PPSU műanyag idomokat is széles körben használják ebben a kivitelben.További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Milyen és mekkora akkumulátort?

Évről évre növekszik az igény akönnyű és nagyteljesítményű elektromos csónakmotorok és akkumulátorok iránt. Azakkumulátorok ára és tömege atárolóképességük (Ah) nagyságával növekszik. Ha a...


Csősajtolásos csatornaépítés

Az Élőduna projekt keretében a főváros több pontján tehermentesítő gyűjtőcsatornák építése zajlik csősajtolásos eljárással. A metróépítéshez hasonló technológia érdekességei bizonyára érdekli...