Vízellátás, radiátoros fűtés, padlófűtés!

Egy rendszer mindenre

2021-05-12 11:30:59 | Módosítva: 2021-05-12 14:06:57

Forradalmian új megoldásként jelent meg anno a piacon. Az Uponor 1990-ben mutatta be az első átlapolt többrétegű műanyag csővezetékét (MLCP). Ezeket a csöveket széles körben lehetett alkalmazni ivóvíz, valamint hűtési- és fűtési rendszermegoldásokhoz, hiszen sokkal stabilabbak, könnyebbek voltak, és nem utolsó sorban gyorsabban és egyszerűbben lehetett velük dolgozni. A szerelőknek így előnyös volt ezeket az Uponor többrétegű kompozit csöveket használni. Büszkén jelentjük, hogy a többrétegű műanyag csőrendszer immár 30 éves fennállását ünnepli!


A sikeres kezdet után, az Uponor fejlesztőmérnökei egy percig sem ültek a babérjaikon, hiszen a sok pozitív vásárlói visszajelzés nyomán már 1993-ban megjelentek az első présfittingek a többrétegű műanyag csővezetékekhez, majd 2001-ben már az első nyomáspróba-biztos kivitelű idom is bevezetésre került. Ha biztonságról van szó, akkor az Uponor mérnökei bebizonyították, hogy akár egy vizuálisan kicsiny változtatásnak is lehet nagy pozitív hatása: például a színkódolási rendszer bevezetése 2007-ben jelentősen javított a méret-beazonosítási problémán. Ezzel ismét segítve a szerelők megbízható, pontos, egyszerű munkavégzését a csövekkel és idomokkal.


Végül 2013-ban a németországi gyárban legördült az első varrat nélküli UniPipe PLUS ötrétegű műanyag cső a gyártósoron. A 40%-kal jobb hajlíthatósággal az Uponor ezzel a csővel ismét nagyot alkotott. Azóta több millió méter ötrétegű műanyag cső került gyártásra és sikeres beépítésre világszerte - gyakran az innovatív Uponor S-Press PLUS présfitting családdal együtt, amelyet az ISH 2019-es kiállításon mutattak be a nagyközönségnek. Mára mind a fém, mind a PPSU műanyag idomokat is széles körben használják ebben a kivitelben.További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Porló betonfelületek felújítása

A régebben épült házakban a garázsok, egyéb tárolóegységek, pincék, kocsibeállók padlózatára kevesebb gondot fordítottak. Felületük sokszor nem elég sima, nehezen takaríthatók és gyakran porlik....


Egyszerű öntözéstechnika

A csapadék egyenlőtlen eloszlása miatt ma már szinte elképzelhetetlen intenzíven gondozott kert fenntartása öntözés nélkül. Egy automata öntözőrendszer kiépítése – főleg ha szakemberrel...