Ragasszunk a Grizzly erejével!

2021-06-05 21:01:37 | Módosítva: 2021-06-07 10:11:23

A nyári időszak közeledtével egyre nagyobb figyelmet tudunk fordítani a felújításra és egyéb javítási munkálatokra a ház körül. Ehhez az egyik legfontosabb kellék a megbízható ragasztóanyag, mely nagy segítségünkre lehet, ha nem szeretnénk szegekkel és csavarokkal rögzíteni. A megfelelő termék kiválasztásához összegyűjtöttünk pár hasznos tippet, melyet érdemes lesz figyelembe vennünk a vásárlás során.


Első lépésben gondoljuk végig, hogy beltéri és/vagy kültéri munkálatokhoz lesz szükségünk a ragasztóra, hiszen ez az anyag ellenállóságát is nagyban befolyásolja. A kültéren is alkalmazható ragasztóanyagok speciális formulájuknak köszönhetően hosszú éveken keresztül ellenállóak tudnak maradni az időjárási és egyéb szélsőséges körülményekkel szemben – ellentétben a beltérre javasolt termékekkel. Megkönnyítheti a választásunkat, ha olyan ragasztóanyagot választunk, mely mind beltéri, mind kültéri alkalmazásra kiváló, mint például a Bison Grizzly Montage Extreme polimerbázisú ragasztója.

Emellett ajánlatos olyan termékeket beszerezni, melyek alkalmazhatósága sokrétű, így szinte bármilyen javítási és szerelési munkálathoz fel fogjuk tudni használni, így nem szükséges a különböző felületekhez és anyagokhoz eltérő ragasztókat megvásárolnunk. Fontos szemügyre venni a választott terméket minőségi szempontból is, hiszen a rögzítésnél elengedhetetlen a megfelelő kötő- és tapadóerő biztosítása.
Nehéz tárgyak rögzítéséhez jó szívvel ajánljuk a Bison Grizzly Montage Extreme és Power ragasztókat, melyek egyedi formulájuknak köszönhetően szuper erős kötést is biztosítanak.

A Bison Grizzly Montage Extreme ragasztó csupán 10 perc elteltével akár már 600 kg/m2 kezdeti tapadóerő kifejtésére is képes, így nagyszerű választás, ha csavarok és szegecselés helyett inkább ragasztóval szeretnénk rögzíteni tárgyakat akár függőleges felületen is. A termék a végső tapadóerejét 6 óra száradást követően éri el, ekkor már 25 kg-ot bír el négyzetcentiméterenként. További előnye a Grizzly ragasztóknak, hogy szinte bármilyen típusú anyag és felület ragasztására alkalmasak, még akkor is, ha egyenetlen felületről van szó, így biztosak lehetünk a megfelelő rögzítésben.

www.bison.net/enTovábbi érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Flexibilis ragasztók és fugázók

Bár két különböző anyagról és technikáról van szó, azért a kettő között van összefüggés. A csempéket, járólapokat előbb le kell ragasztanunk – ehhez használjuk a csemperagasztót –, majd a...


A ragasztás technikája

A műszaki életben és a háztartásokban is a mindennapi életben a ragasztást egyre gyakrabban alkalmazzák a „hagyományos” kötésmódokkal szemben. Ragasztás alatt két vagy több szilárd test...