KWL® központi szellőztető

2021-06-05 21:19:39 | Módosítva: 2021-06-18 07:55:59

Az otthonunk energiatakarékosságára tett lépések közül a legelső szinte mindig a határoló szerkezetek (falak, ajtók, ablakok) szigetelésével kapcsolatos – legyen, az új építés vagy felújítás. A jó szigetelés szükségképpen jó légzárást is jelent, melynek következtében lecsökken a filtráció, azaz bezártuk a lakásba a levegőt. Ez előbb utóbb problémákhoz vezethet, mert felgyülemlik a pára, megnő a káros anyagok koncentrációja, és ettől elszaporodnak a betegséget okozó penészgombák, atkák. Sajnos az érzékszerveink a levegő minőségének romlását csak igen későn jelzik.


Friss belső levegő, friss lakás

Az egészséges belső légállapotot csak tervezett, rendszeres szellőztetéssel lehet fenntartani. Ez ablaknyitással szinte lehetetlen vállalkozás, viszont ventilátoros szellőztetéssel kiválóan megvalósítható. A többféle lehetőség közül a Helios szellőztető központjai nyújtják a legmagasabb komfortot. Csendes és energiatakarékos EC hajtású ventilátorokkal biztosítják a huzatmentes levegő mozgatást. Nem vesztegetik el az otthon melegét, a hővisszanyerő segítségével a frisslevegőt felmelegítik a távozó levegő hőjével, miközben szűrők (akár pollenszűrő is) gondoskodnak róla, hogy a gép és a lakás is valóban tiszta levegőt kapjon. A Helios teljes KWL rendszere a higiéniát szem előtt tartva lett kifejlesztve, így az áthallás mentes csőhálózattól kezdve a kifúvó csövekig minden elem, könnyen, szakcég igénybevétele nélkül tisztítható.


Érzékszerveink kisegítésére több különféle szenzor csatlakoztatható a készülékhez, amelyek képesek a hőmérséklet, páratartalom, CO2 és VOC koncentráció mérésére és jelzésére, így központi szellőztető beavatkozás nélkül is tudja változtatni a légcsere mértékét, mindig a legjobb belső levegő minőséget biztosítva. A Helios központi hőcserélős lakásszellőztetői szériakivitelben tartalmazzák az easyControls vezérlést, így a felhasználó akár külön fali vezérlőelem nélkül is képes kezelni a berendezést. Egy routerhez csatlakozva bármilyen vezetékes, vagy wifi-s eszközzel elérhető a készülék (PC, tablet, mobil stb.) egyszerűen a böngészőn keresztül, mindenféle applikáció vagy program telepítése nélkül.

A szellőztetők ma már ugyanolyan fontos részei a lakásnak mit az fűtés vagy ivóvíz, így már a tervezéskor érdemes a Helios KWL® szellőztető rendszert is felvenni a telepítendő gépészeti eszközök közé.


Kovács István
műszaki vezető, okleveles gépészmérnök

Kamleithner Budapest Kft. a Helios ventilátorok magyarországi vezérképviselete
www.helios.hu
Telefon: (+36-1) 425-3288


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

A cikk eredeti változata az alábbi címen olvasható az Ezermesteren:
https://ezermester.hu/cikk-9339/KWL___kozponti_szellozteto