Íme, az Otthonfelújítási Program menete!

Felújítás akár fél áron?

2021-06-28 15:30:46 | Módosítva: 2021-06-28 15:36:40

Sokak számára nyújthat segítséget a felújításban vagy korszerűsítésben az Otthonfelújítási Program. A Praktiker széles termékkínálata mellett ingyenes tanácsadással és hitelügyintézéssel is segíti az érdeklődőket.


Öt egyszerű feltétel

Az igénylőknek rendelkezniük kell egy évnyi társadalombiztosítási jogviszonnyal, köztartozás-mentességgel, lakóhelyüket hatósági igazolvánnyal tudják bizonyítani, legalább egy gyermeket várnak, vagy 25 évnél fiatalabb gyereket nevelnek saját háztartásukban, valamint legalább egy éve élnek a felújításra váró lakhelyen, melyben tulajdoni hányaduk eléri az 50%-ot.


Támogatás a felújításokra, a padlótól a tetőig

A támogatási elemek olyan termékcsoportok után igényelhetők vissza, amelyekre a Praktiker kínálata is épül, legyen szó a konyha vagy fürdőszoba felújításáról, közműbekötésről, fűtési rendszer korszerűsítéséről, klímaberendezés beépítéséről, illetve a külső-belső szigetelésről. Támogatás kérhető tetőcserék felújítására, ahogyan festésre és a meglévő nyílászárók vagy akár padlóburkolat cseréjére is. A támogatott munkák között szerepel a gépjárműtároló és terasz, erkély építése is.


Mennyi az annyi?

Az állam a felújítási költségek felét téríti vissza, maximum 3.000.000 forintig – ebben az anyagköltség és a vállalkozási díj 50-50%-ban oszlik meg. A benyújtott kérelemhez csatolt számlák között feltétlenül lennie kell minimum 25-25% vállalkozási díjat és anyagköltséget tartalmazó számlának.


A Praktiker személyes tanácsadással segíti vásárlóit áruházaiban. A weboldalon letölthetőek a nyomtatványok és a Magyar Államkincstár tájékoztatója is, illetve egy online kalkulátor is elérhető. A nagyvásárlók a Praktiker Prémium Programot is igénybe vehetik. A támogatással kapcsolatban további információkról olvashat a Praktiker honlapján és érdeklődőként regisztrálhat, hogy személyre szabott árajánlatokat kaphasson.


https://www.praktiker.hu/otthonfelujitas-a-praktikerrel


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Lakásfelújítási munkák ragasztói

A lakásfelújítási program dübörög országunkban. Sokan az egyre nehezebben elérhető szakcégekkel, mesteremberekkel dolgoztatnak, sokan saját munkájukat is hozzáadják ehhez. E munkák során szinte...


Otthonfelújítási támogatás, gyakorlati tanácsok

Az otthonfelújítási támogatás nagy lehetőség a családosok számára, hiszen a vissza nem térítendő állami támogatás és a kedvezményes hitel együtt valóban sok mindenre elegendő lehet. Ugyanakkor...