Íme, az Otthonfelújítási Program menete!

Felújítás akár fél áron?

2021-06-28 15:30:46 | Módosítva: 2021-06-28 15:36:40

Sokak számára nyújthat segítséget a felújításban vagy korszerűsítésben az Otthonfelújítási Program. A Praktiker széles termékkínálata mellett ingyenes tanácsadással és hitelügyintézéssel is segíti az érdeklődőket.


Öt egyszerű feltétel

Az igénylőknek rendelkezniük kell egy évnyi társadalombiztosítási jogviszonnyal, köztartozás-mentességgel, lakóhelyüket hatósági igazolvánnyal tudják bizonyítani, legalább egy gyermeket várnak, vagy 25 évnél fiatalabb gyereket nevelnek saját háztartásukban, valamint legalább egy éve élnek a felújításra váró lakhelyen, melyben tulajdoni hányaduk eléri az 50%-ot.


Támogatás a felújításokra, a padlótól a tetőig

A támogatási elemek olyan termékcsoportok után igényelhetők vissza, amelyekre a Praktiker kínálata is épül, legyen szó a konyha vagy fürdőszoba felújításáról, közműbekötésről, fűtési rendszer korszerűsítéséről, klímaberendezés beépítéséről, illetve a külső-belső szigetelésről. Támogatás kérhető tetőcserék felújítására, ahogyan festésre és a meglévő nyílászárók vagy akár padlóburkolat cseréjére is. A támogatott munkák között szerepel a gépjárműtároló és terasz, erkély építése is.


Mennyi az annyi?

Az állam a felújítási költségek felét téríti vissza, maximum 3.000.000 forintig – ebben az anyagköltség és a vállalkozási díj 50-50%-ban oszlik meg. A benyújtott kérelemhez csatolt számlák között feltétlenül lennie kell minimum 25-25% vállalkozási díjat és anyagköltséget tartalmazó számlának.


A Praktiker személyes tanácsadással segíti vásárlóit áruházaiban. A weboldalon letölthetőek a nyomtatványok és a Magyar Államkincstár tájékoztatója is, illetve egy online kalkulátor is elérhető. A nagyvásárlók a Praktiker Prémium Programot is igénybe vehetik. A támogatással kapcsolatban további információkról olvashat a Praktiker honlapján és érdeklődőként regisztrálhat, hogy személyre szabott árajánlatokat kaphasson.


https://www.praktiker.hu/otthonfelujitas-a-praktikerrel


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Kulcskérdések

Az otthonok biztonságát az ajtózárakkal lehet elsődlegesen biztosítani. Ezek minden esetben biztonsági-, azaz nehezen nyitható szerkezetek, amelyek megakadályozzák az illetéktelenek bejutását....


Építkezzünk tudatosan

Az emberekben ősidők óta él avágy, hogy saját házat, otthont teremtsenek, mégis sokan nehezen szánják el magukat, hiszen rengeteg kérdés merülhet fel bennük egy építkezéssel kapcsolatban: mihez,...