Legyen nyáron a kert a ház szíve!

2021-07-18 08:08:29 | Módosítva: 2021-07-18 08:39:22

Végre itt a jó idő, így végre érdemben foglalkozhatunk a ház körüli területekkel is. Csinosíthatjuk, szebbé tehetjük, de akár alapjaiban építhetjük át álmaink kertjét. Ehhez ráadásul az állam által elindított 50 százalékos otthonteremtési támogatás is segítséget nyújthat, hiszen ezt nem csak a lakások belső átalakításokhoz, de a családi házak körüli munkákhoz is igénybe lehet venni. Ráadásul a Semmelrock Stein+Design Burkolatkő Kft. egy különleges programot is kidolgozott a felújításon gondolkozók számára.


A friss kutatások eredményei szerint a kerttulajdonosok körében kifejezetten erős a tettvágy. A Semmelrock Stein+ Design felmérése alapján a kerttel, udvarral vagy terasszal rendelkezők közel 60 százalékánál napirenden van, hogy komolyabb felújításba kezdjenek a következő egy évben. Két olyan terület van, ami különösen kiemelkedik a megcélzott munkák közül: a legtöbben a kerítésüket hoznák rendbe, vagy pedig füvet ültetnének, növényeket telepítenének.

Érezhetően sokan szeretnének olyan felújításokat is elvégezni, amelyhez változatos térkő-kínálatra lenne szükségük. Minden negyedik megkérdezett azt jelezte, hogy a járdáját is szeretné szebbé tenni, a családiház-tulajdonosok pedig hasonló arányban választanák a teraszburkolatok cseréjét. Ezek mellett az autófelhajtó, csatorna, illetve az öntözőrendszer rendbetétele is számos családban napirenden van.


A Semmelrock kínálata most különösen figyelemreméltó azoknak, akik úgy döntöttek, belevágnak. A „Kertszé­pítő ajánlatok” közül attól függően lehet választani, hogy mekkora területet és milyen mértékben szeretnénk átalakítani. Ezeknek megfelelően az árból is visszatérítést kap a megrendelő.

A programban kialakított csomagoknak része a díjmentes telefonos, esetenként helyszíni tanácsadás. A felhasználandó anyagokra készített mennyiségszámítás szintén ingyenes, sőt, a megálmodott kertről látványtervet is készítenek. Így bárki bátran belevághat terveibe és egészen biztosan a stílusának és igényeinek leginkább megfelelő térburkolatot vagy kerítéselemeket építhet be.


A kert legyen a ház igazi szíve

Az udvarhoz és kerthez fűződő viszony megváltozott az elmúlt években, az erősödő felújítási trend mögött is ez húzódik meg. Ma már egyre többen tartják a kertet a második nappalinak, vagy amolyan „zöld nappalinak”. Ennek megfelelően a kivitelezési folyamatokban és a felújítások során is egyre több figyelmet kap ez a házrész. A tulajdonosok egyre szélesebb köre igyekszik otthonosabbá tenni udvarát, hogy az ismerősökkel, barátokkal, családtagokkal a szabadban töltött idő igazán kellemes és pihentető kikapcsolódást jelentsen.További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Itt a tavasz, hozzuk formába a kertet!

Végre itt a tavasz, ami a kertben sok-sok feladatot tartogat számunkra. A szabadban töltött idő akkor a leghatékonyabb, ha a kerti munka elvégzésében profi gépek állnak rendelkezésünkre.


Térkövek kerti burkolatok

Korábban is írtunk már arról, hogy az otthon felújítási program keretében igénybe vehető támogatás a kertrendezés bizonyos elemeire is igénybe vehető, így többek között térkövezésre is. Egy mai...