Kerítés egyszerűen

2021-07-18 08:44:36 | Módosítva: 2021-07-18 08:58:08

Az utóbbi időben mind ipari, mind lakossági kerítésépítésre nehéz megfelelő szakembert találni, így a kerítésépítési trendek az egyszerű, egy-két emberes, kevés szakképzettséget igénylő és hatékonyan építhető megoldások felé fejlődnek. Erre az igényre reagálva állította össze a Kerítésrendszerek Kft. Krypton 3D és Krypton 2D táblás kerítésrendszereiket, melyek talpas vagy talpadapteres oszlop technológiával még kezdőknek is sikeresen telepíthetők az alábbi pontokat követve.

Kevés emberrel, gyorsan és hatékonyan


1. lépés
Betonozás:
a betonmunka állhat pontalapok vagy egybeöntött sávalap kialakításából. A pontalap kialakításához egymástól 252 cm távolságban fagyhatár alá lyukakat fúrunk (átm. 20 cm) vagy ásunk (40x40x80 cm). Aztán a furatot vagy gödröt szintig betonozva, vízszintezve már kész is vagyunk a betonmunkával. A sávalap több munkát igényel, de ez is egyszerűen végezhető. A fagyhatár alá 40 cm széles sáv gödröt ásunk, majd betonnal töltjük. Szükség szerint a sáv oldala zsaluzható, ha a sávalapot a föld szintje felé emeljük. A sávbeton előnye, hogy megakadályozza a kerítés nyomvonala alatti fű vagy gaz növekedését. Igaz a költsége magasabb, mint a pontalapos változatnak.
2. lépés
Oszlopállítás:
a beton megkötése után indulhat a következő lépés, az oszlopok betonalapra helyezése dübelezéssel. Ehhez általában elektromos fúrógépet használunk. A talpas oszlop vagy a talp adapter rögzítő furatait a betonra jelöljük és kifúrjuk. Az oszlopok távolsága 252 cm. A kerítések rögzítése +- 1 cm eltérés korrigálására még lehetőséget ad. A furatokba dübelt ütünk be. A csavarokra ráhelyezzük a talpas oszlopot vagy talpadaptert, és a csavarra tekert anyával a talpat rögzítjük. A végleges meghúzás előtt az oszlop függőbe állítását vízmértékkel ellenőrizzük.


 

3. lépés
Táblák elhelyezése:
az oszlopok elhelyezése után általában egy-két emberes feladat a kerítéstáblák felszerelése. A táblák egyszerű rozsdamentes kengyelekkel szerelhetők. A tábla magassága állítható. A csavarok meghúzásához dugós kulcsos csavarbehajtó javasolt. A lezárásként meglevő falhoz, kapu oszlophoz, meglevő másik kerítés oszlophoz univerzális lefogó önmetsző csavarral vagy felrögzítő, rácsrögzítő önmetsző csavarral rögzíthetjük.


A Krypton 3D vagy Krypton 2D kerítések megépítése talpas oszlopokkal minimális gyakorlattal és sok elszántsággal megvalósítható.

A termékeket keresse a www.keritesrendszerek.hu oldalon.

Ráadásul, ha használja az EZERMESTER21 kódot,
5% kedvezményt írnak jóvá minden vásárlásnál.


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Kertépítés

A kerttulajdonosok többsége saját maga alakítgatja birodalmát. Így biztosan az ízlésének megfelelő lesz, és aktív kikapcsolódásra is jó időtöltés a kertészkedés. Nagyon nem lehet elrontani, hiszen...


Kerti tippek nemcsak nyárra

Egy kert soha sincs kész – ahogy tartja a mondás. Aki egy üres telek növényekkel való benépesítésébe kezd, az nagy fába vágja a fejszéjét, de egy kertrészlet arculatának a megváltoztatása egy...