Újdonság a piacon

POWER-TEK CM 620 ALU

2021-07-22 15:22:55 | Módosítva: 2021-07-22 15:40:23

Ebben az évben most először nyílt lehetőségünk arra, hogy a Knauf Insulation kifejezetten gépészeti felhasználásra szánt egyik újdonságát megismertethessük Önökkel. A lehetőséget megragadva, elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy a nemzetközi piacon már bizonyított, ez év szeptemberétől hazánkban is forgalomba kerülő Power-Tek CM 620 Alu elnevezésű ásványgyapot terméket, amelyet a Kanuf Insulation legfejlettebb gyártástechnológiával rendelkező horvátországi gyárában ECOSE® kötőanyaggal állítanak elő, most bemutassuk, részletesen beszámoljunk a termék műszaki tulajdonságairól, felhasználási területéről.

A Power-Tek CM 620 Alu a speciális száliránynak köszönhetően rendkívül nagy rugalmasságú ásványgyapot paplan, egyik oldalán üvegszövet erősítésű alumínium fóliával kasírozva. Íves felületekre szerelve nagyon jó kompromisszumot kínál, ugyanis rugalmasságának köszönhetően, könnyen telepíthető, a telepítés után azonban nagy nyomásállóságú felületet kapunk, amely védelmet nyújt a külső behatások ellen. Csővezetékeken alkalmazva (> DN 300), tökéletes hengerfelületet biztosít. Ideális pl.: nagyobb átmérőjű csővezetékek, tartályok hőszigeteléséhez.

 Felhasználása

A terméket a meghatározott műszaki paramétereken belül, hő-, tűz- és hangszigetelésre ajánljuk, tartályok, konténerek, hőtárolók, ipari berendezések-gépek, csővezetékek és távfűtővezetékek esetén.

 

Leírás

A Power-Tek CM 620 Alu a speciális száliránynak köszönhetően rendkívül nagy rugalmassággal rendelkező ásványgyapot paplan, amelyet ECOSE® technológiával kombinálunk.A deklarált termékjellemzőket a gyártási folyamat során kapott adatok alapján, a gyártásközi ellenőrzésre támaszkodva adjuk meg, az európai szabványoknak megfelelően. A tárolási és kezelési irányelvek betartása esetén a teljesítmény a megadott tűrések között marad

 Alkalmazási terület

A terméket a meghatározott műszaki paramétereken belül, hő-, tűz- és hangszigetelésre ajánljuk, tartályok, konténerek, hőtárolók, ipari berendezések-gépek, csővezetékek és távfűtővezetékek esetén.

Kezelés

A Knauf Insulation termékei nagyon könnyen kezelhetők és telepíthetők. Megfelelő csomagolóanyagban kerülnek kiszállításra, mely megvédi a terméket a szállítás során, a fenntartható újrahasznosítást is szem előtt tartva.

Tárolás

A hosszabb távú védelem érdekében javasoljuk, hogy beltéren, illetve legalább tető alatt, ne közvetlenül talajon tárolják. Megfelelő csomagolóanyagokban szállítják a terméket, hogy a szállítás közben szükséges védelem és a fenntartható újrahasznosítási lehetőségek között egyensúly legyen. A csomagolás nem alkalmas hosszú távú tárolásra vagy zord időjárási körülmények elleni védelemre. További termékinformációk minden csomagolási egységen megtalálhatók.

Amennyiben fedett tároló nem áll rendelkezésre, bontatlan raklap esetén a terméket szabadtéren is lehet tárolni, a gyári kiszállítástól számítva legfeljebb 6 hónapig.

Csapadékos, nagy hőmérsékletingadozást mutató hónapokban nem ajánljuk a kültéri tárolást.

 


Ha tervezőként, kivitelezőként, forgalmazóként regisztrálni szeretne a Knauf Insulation adatbázisában, látogassa meg a

knaufinsulation.hu

honlapot


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: Knauf, szigetelés

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Meglévő tetőre zöldtetőt

A zöldtető építés két szakmának azelengedhetetlen együttműködéséről szól, a szigetelő és a kertépítő szakmáéról. Aszigetelő szakember mondja el, hogy a zöldtető építések kapcsán milyen feladatai...


Energia-megtakarítás homlokzati hőszigeteléssel

Napjainkban szinte már nem készül el épület vagy családi ház hőszigetelés nélkül. Nem csak az új előírások (például a lakásoknak 2012. január 1-től köztelezővé váló energiatanúsítvány) teszik ezt...