SAKRET BWB betonjavító termékcsalád

2021-08-06 19:25:41 | Módosítva: 2021-08-06 19:29:15

Kül- és beltéri felhasználású, speciálisan beton, vasbeton, vakolat és egyéb ásványi felületek javítására, helyreállítására vagy új kialakítására alkalmazható. A termékeket nagy tapadó- és nyomószilárdság, jó kopási ellenállás és az igénybevételekkel szembeni időtállóság jellemzi.


Széles felhasználási kör és könnyű feldolgozhatóság kombinációja

1. Alapfelület ellenőrzése: az alap legyen szilárd, hordképes, száraz, repedésmentes, minden szennyező anyagtól, portól mentes. Régi, meglévő felületek átvonása előtt ellenőrizni kell a felület hordképességét tapadási- és/vagy karcpróbával. Szennyezett alapfelületeket a szennyezés típusának megfelelően meg kell tisztítani.

2. Alapfelület előkészítés: az alapfelületet az 1:1 hígítású UG tapadóhíd és univerzális alapozóval kell bevonni, amely ecsettel vagy hengerrel is felhordható.

3. Javítóhabarcs: a BWB 4 kézi feldolgozhatóságú termék. A zsák tartalmát a Műszaki adatlapban szereplő vízmennyiséggel egy tiszta edényben, hideg vízzel, egy keverőgéppel csomómentesre keverjük. 3 percig pihentetjük, majd újra keverjük. A megkevert anyagot az alapfelületre felhordjuk (kézi feldolgozhatósága miatt a termék glettvassal juttatható a felületre). Egy rétegben 10-25 mm hordható fel.

4. Simítás, végső felületképzés: a simítóréteg (BWB) felhordása előtt a szükséges várakozási időket meg kell várni (ez általánosságban 7-10 nap/cm). A BWB bekeverési tulajdonságai azonosak a BWB 4-nél leírtakkal. A finom szemszerkezete miatt teljesen sík felület készíthető. Az így elkészített felület alkalmas a befejező rétegek (pl. festék, színezővakolat stb.) fogadására.Kérjük, hogy a felhasználás előtt olvassa el a kapcsolódó Műszaki adatlapokat!


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Betonvédelem

A betonban levő betonacél addig nem korrodálódik, ameddig elegendően vastag betonréteg fedi. Ez különösen régi épületeknél legtöbbször csak elméletben van így. A gyakorlatban a vasbeton...


Sikalastic®-1 K

A Sikalastic®-1 K egykomponensű, rugalmas, speciális alkáli-állópolimerekkel módosított, szálerősített cementhabarcs vízszigeteléshez és betonvédelemhez. Finomszemcsés, válogatott...