Falfesték koronavírus ellen

2021-08-13 14:41:23 | Módosítva: 2021-12-29 17:46:51

Egy hazánkban is aktív német cég elsőként kínál olyan környezetbarát falfestéket, amely bizonyítottan ellenálló a koronavírussal szemben, és ezzel szinte teljesen kizárja a falfelület érintéséből adódó fertőzést.


A hétköznapi életben és az egészségügyi szektorban a higiéniai követelmények jelentősen megnövekedtek és szigorúbbá váltak. Ez eggyel több ok arra, hogy a vélt másodlagos kórokozótelepeket, mint falakat és mennyezeteket górcső alá vegyük. Ezek ugyanis komoly támadási felületet jelentenek a nem kívánt szennyeződések tekintetében: elegendő egy rövid érintés a kórokozók - mint pl. a koronavírus - kézzel való átvitelére a nyálkahártyára.

Az új környezetbarát, bevizsgált falfestéket nem pusztán a baktériumokkal és penésszel szemben ellenálló, hanem a vírusokkal szemben, többek között az úgynevezett burkos koronavírussal szemben is. Mindössze 24 óra elteltével a kórokozók, így pl. a koronavírus sem mutatható ki a felületén, így ezzel kizárható a szennyezett falfelületeken keresztüli fertőzés veszélye. Mindezt úgy biztosítja, hogy a festék gyártásakor semmilyen konzerváló anyagot nem használnak, nem adnak hozzá az élő szervezetekre káros biocid hatóanyagokat. A speciális falfesték további előnye, hogy ellenáll a fertőtlenítőszereknek is, így a gyakori felületi fertőtlenítő törlések sem befolyásolják a festék megjelenését. A falfestéket független és akkreditált szervezetek ellenőrizték a legaktuálisabb higiéniai szabványok szerint.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: vírus, falfesték

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Arcmaszkok: tudnivalók, pro és kontra érvek

Az alapkérdés, hogy járványügyi szempontból érdemes-e a lakosságnak orvosi maszkot, sebészi maszkot vagy házi készítésű szövetmaszkot hordania, amikor elhagyja otthonát, és akár vásárlás, akár...


Ismét eljött a szájmaszkok ideje

Bár hazánkban még mindig akadnak ellenzői, a szájmaszkok hatékonyan megvédhetnek nem csak a koronavírus - most már második hullámának - következményeitől, hanem akár a hétköznapi influenzától...