Elektromos padlófűtés minimális beépítési magassággal

Uponor Comfort-E

2021-09-08 10:00:33 | Módosítva: 2021-09-08 10:39:08

Átgondolt, könnyen telepíthető elektromos padlófűtési megoldás a magas hőérzet megvalósítása érdekében - legyen szó felújításról vagy új építésről. Az Uponor választékában a hagyományos nedves rendszerű padlófűtések mellett már megtalálható az elektromos fűtőszőnyeg is. Hisz van, hogy csak egy kis kiegészítés szükséges.

Az Uponor elektromos padlófűtési rendszer előnyei

  • Nagyon vékony, öntapadó kábelszőnyegek kétféle kivitelben; nedves és száraz építéshez
  • Teljesen rögzített kábelek az egyszerű telepítéshez és az egyenletes hőelosztáshoz
  • Telepítésre kész csomagolási egységek: fűtőszőnyeggel és padlóérzékelővel
A szobatermosztát külön megvásárolható.

Az Uponor Comfort E-vel az Uponor az elektromos padlófűtést egyszerűen beszerelhető és kényelmes megoldásként mutatja be a felújítás és az új építés piacán. A jól átgondolt rendszerek nedves és száraz kivitelezésben egyaránt telepíthetők, és mindkét változatban nagyon alacsony beépítési magasság jellemzi őket. Az extra vékony fűtőkábeleket az összetekert szőnyegek teljes felületére varrják, ami megkönnyíti a telepítést. Ugyanakkor a kábelek egyenletes elrendezése ily módon biztosított, és ez egyben rövid reakcióidőt is jelent az üzemelés során. A hőmérsékletet egy programozható szobatermosztát szabályozza padlóérzékelővel, ennek segítségével szabályozható a fűtési idő és közvetve a fűtési költségek is.

Szeretne egy kiosztási tervet készíteni? Kattintson ide a méretező program megnyitásához és már kezdheti is.

Különösen egy teljes fürdőszobai felújítás során a kereskedők ezzel a rendszerrel egy olyan felületfűtési megoldást kínálhatnak ügyfeleiknek, amely megfelel az alacsony beépítési magasság, a kevés technikai erőfeszítés, és a rövid, gyors beépítési idő követelményének.

A Németországban gyártott elektromos padlófűtés az egyik legvékonyabb megoldás a piacon, beépítési magassága 3 mm (nedves) és 2 mm (száraz). A kéteres FEP szigetelésű fűtőkábel, amelyet kifejezetten ezekre az alkalmazásokra fejlesztettek ki, hozzájárul ahhoz, hogy nagyon vékony kialakítás ellenére sem veszélyezteti a teljesítményt és a biztonságot. Az elektromos kábelek teljesen rögzülnek a fektető szőnyegeken. Ez megteremti az ideális feltételeket a burkolat csempék gyors és szakszerű fektetéséhez, és így később az állandó teljesítmény és az egyenletes, kényelmes hőmérséklet eléréséhez.

Az elektromos fűtőberendezéseket rendszermegoldásként, dobozban szállítják, telepítésre készen. A fűtőszőnyegen kívül (12 m?-es méretig érhető el), szükséges még a hozzá tartozó szobatermosztát.

 


 Hidegburkolat alá: 

 

Csempék alá fektetve – hidegburkolatnál- az elektromos fűtés teljesítménye 160 W/m2. A kiváló minőségű, öntapadó rácsszőnyeget egyszerűen kitekerjük, és az tapad az esztrichhez. A fűtőkábelt a szőnyeg teljes felületre rávarrják, ezért az nem válik el, nem mozdul el, és még a kábelhajlatokban sem szükséges kézi átdolgozás. Normál vastagságú ragasztóréteg általában elegendő a későbbi csempebeépítéshez, ami jelentősen csökkenti az idő- és anyagköltséget ebben a munkafázisban a többi rendszerhez képest.

Video!

 Melegburkolat alá:A szárazépítésű változat különösen alacsony beépítési magasságú: kevesebb, mint 2 mm. Ahhoz, hogy ezt elérjék, csak a fűtővezetéket zárták két alumínium réteg közé. Az így kapott, nagyon stabil, 140 W/m2 teljesítményű tekercsszőnyeget optimálisan lehet lefektetni laminált, parketta vagy vinil padló alá. Energiahatékony megoldás, az Uponor szigetelő lap alkalmazásával pedig csökken a lépések zaja is.

Video!


Az Uponor padlóhoz tervezett egyéb megoldásait áttekintheti az Uponor megújult weboldalán a "Termékeink/padlófűtés menüpont alatt."


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Nem szeretnénk mindent hallani…

A mai felgyorsult világban jól esik az otthon nyugalma mindenki számára. Kellemetlen tud lenni a pihenés, vagy akár a munka is, ha azt nem kívánt zajok szakítják meg. A szennyvízhálózatunk egy...


A padlófűtés, felülethűtés előnyei

Az alacsony előremenő hőmérsékletű rendszerekhez afelületi fűtési megoldások illeszthető leginkább, hiszen a nagy felület alacsonyabb fűtővíz hőmérsékletnél is elegendő fűtési energiát biztosít...