Napelem 100%-os állami támogatással

2021-09-15 16:42:25 | Módosítva: 2021-09-15 16:43:40

Az innovációs és technológia miniszter nemrég jelentette be, hogy legkésőbb július végéig kiírják az uniós helyreállítási terv keretében azt a hatalmas, 159 milliárd forintos lakossági napelemes és fűtéskorszerűsítési pályázatot, ami 35 ezer háztartásnak 3-4 millió forintnyi ingyen pénzt jelent, hiszen 100%-os támogatás mellett tudják majd elvégezni a beruházásokat.


Az otthonfelújítási támogatáson belül 3 millió forintra lehet pályázni lakóházak, lakások rekonstrukciós munkáira és napelemek telepítésére, emellett a nemzeti helyreállítási terv forrásából is jelentős összeg, 159 milliárd forint jut kiserőművek háztetőkre telepítéséhez, fűtési rendszerek korszerűsítéséhez.

Családok vehetik igénybe

Akik a 100%-os támogatást, melyeknek a jövedelme az országos átlagjövedelem alatt van, de fontos szempont az is, hogy az épület állapota legyen alkalmas a beruházás fogadására. Nem titkolt cél, hogy a fűtéskorszerűsítéssel csökkenteni szeretnék az üvegház hatású gázok kibocsátását, illetve az ezzel összefüggő légszennyeződés csökkentése, mintegy 11 600 háztartásnál a korszerűtlen fűtési rendszer kiváltása. A napelemes rendszerrel ellátott és/vagy fűtéskorszerűsítésben részesített háztartások száma majdnem 35 ezer lesz 2026 őszéig, tehát több tízezer család fogja élvezni ennek a programnak az előnyeit.


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Megújuló energiaforrások

A megújuló energiaforrás olyan közeg, természeti jelenség, amiből energia nyerhető ki, és ami akár naponta többször, ismétlődően rendelkezésre áll, vagy jelentősebb emberi beavatkozás nélkül...


Napsugárzás Magyarországon

Amikor napelem telepítésén gondolkozunk, hamar felmerül a kérdés, vajon mennyi napsugárzást kap Magyarország, hiszen tudjuk, hogy leendő áramtermelőink hatásfoka és beruházásunk megtérülése...