Napelem 100%-os állami támogatással

2021-09-15 16:42:25 | Módosítva: 2021-09-15 16:43:40

Az innovációs és technológia miniszter nemrég jelentette be, hogy legkésőbb július végéig kiírják az uniós helyreállítási terv keretében azt a hatalmas, 159 milliárd forintos lakossági napelemes és fűtéskorszerűsítési pályázatot, ami 35 ezer háztartásnak 3-4 millió forintnyi ingyen pénzt jelent, hiszen 100%-os támogatás mellett tudják majd elvégezni a beruházásokat.


Az otthonfelújítási támogatáson belül 3 millió forintra lehet pályázni lakóházak, lakások rekonstrukciós munkáira és napelemek telepítésére, emellett a nemzeti helyreállítási terv forrásából is jelentős összeg, 159 milliárd forint jut kiserőművek háztetőkre telepítéséhez, fűtési rendszerek korszerűsítéséhez.

Családok vehetik igénybe

Akik a 100%-os támogatást, melyeknek a jövedelme az országos átlagjövedelem alatt van, de fontos szempont az is, hogy az épület állapota legyen alkalmas a beruházás fogadására. Nem titkolt cél, hogy a fűtéskorszerűsítéssel csökkenteni szeretnék az üvegház hatású gázok kibocsátását, illetve az ezzel összefüggő légszennyeződés csökkentése, mintegy 11 600 háztartásnál a korszerűtlen fűtési rendszer kiváltása. A napelemes rendszerrel ellátott és/vagy fűtéskorszerűsítésben részesített háztartások száma majdnem 35 ezer lesz 2026 őszéig, tehát több tízezer család fogja élvezni ennek a programnak az előnyeit.


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Napelem rendszerek

A napelemek a napsugárzást elektromos energiává alakító eszközök. Sokszor tévesztik össze a napkollektorokkal, pedig attól jelentősen eltérő hasznosításúak. Bár mind a napelem, mind a napkollektor...


Reménykedhetnek a friss napelem telepítők

A háztartási méretű kiserőművekre bevezetett átmeneti betáplálási korlátozás akár részleges feloldására elsőként a nyár végéig tesz javaslatot az Energiahivatal. Az ideiglenes intézkedés...