Hangelnyelő falazat a kézilabda csarnokban

2021-09-22 10:08:40 | Módosítva: 2021-09-22 10:17:59

Budapest IX. kerületében épül a kézilabda multifunkcionális csarnok, amely a 2022-es Kézilabda Európa Bajnokságra fog elkészülni. Mivel a multifunkciós csarnok az összes létező teremsportág számára megfelelő szabványokkal, méretekkel, kialakításokkal rendelkezik, a későbbiekben kosárlabda, röplabda, jégkorong és teniszmérkőzéseket, korcsolyasport eseményeket, illetve bizonyos lovas és motoros versenyeket is rendezhetnek majd benne. Mindezek mellett nagykoncertek, rendezvények, kiállítások helyszínéül is szolgálhat.


Bármely eseményt nézzük, a teremakusztika mindegyiknél fontos szempont, ezért már a tervezéskor kiemelten odafigyeltek a megfelelő hangelnyelő anyagok kiválasztására és a fenntarthatóságra. Így esett a választás a Hearklith A2 25 mm + 50 mm kőzetgyapot termékekre.


A Knauf Insulation Kft. által a Zalaegerszeg melletti gyárban előállított, majd akusztikai célra alkalmazott fagyapot táblákat a mennyezetre betoncsavarokkal szerelték fel. A 25 mm + 50 mm vastagságú laptermékek rendkívül jó hangelnyelési értékkel rendelkeznek, így tökéletesek voltak erre a felhasználásra. Az esztétika is fontos szempont volt a burkolat kiválasztásánál, így a terméket a gyártás során AK01-es élképzéssel látták el. A táblák fekete színben kerültek beépítésre, ennek köszönhetően elegáns megjelenést biztosítanak a terem számára a magas szintű műszaki teljesítményen túl. 

A beépített Heraklith termék rövid műszaki leírása:

  • A Heraklith fagyapot lapok 2 mm-es szálszerkezettel, kizárólag fehér cement kötőanyaggal, 2000x600 mm-es táblaméretben, 25 mm vastagságban készülnek.
  • A lapok festhetőek – a gyári fehér festés illetve élképzés választható opció. 

A termék esztétikai tulajdonságai:

  • Természetes megjelenés.
  • A látható fagyapot szerkezetből adódó fa hatás.

 

A kivitelezés során nincs szükség különleges szerszámokra, speciális ismeretekre, különleges szaktudásra. A rögzítések könnyen és egyszerűen kivitelezhetők. 

 A termék jellemzői:

  • Kémiailag semleges – nem lép reakcióba a körülötte lévő anyagokkal.
  • Könnyen vágható a kívánt méretre és formára.
  • Mechanikai igénybevételekkel szemben rendkívül ellenálló.
  • Igény szerint átfesthető, RAL színekben rendelhető.
  • Kiváló idő- és időjárás-állóság jellemzi.


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Zümmög a gépház

A Debreceni Nemzetközi Iskola épület együttesének hűtési/fűtési rendszereit kiszolgáló ún. folyadékhűtő gépház zajszigetelése elengedhetetlen volt a környező lakóépületek zajhatás elleni...


Üveggyapot homlokzati hőszigetelő rendszer

A régi Heraklith vakolt megjelenésű szerelt homlokzati rendszert egy nemrég megjelent speciális anyagnak – a fújható üveggyapot hőszigetelésnek – köszönhetően tovább fejlesztették.