Biológiai növényvédelem a kertünkben

2021-09-28 10:36:58 | Módosítva: 2021-09-28 10:37:51

Ma már olyan hatásos biológiai növényvédelmi megoldások léteznek, amelyekkel természetes úton, vegyszermentesen tudjuk megvédeni a növényeinket. A Biocont Magyarország Kft. ennek az irányvonalnak úttörője, és több évtizedes tapasztalattal rendelkezik a biológiai növényvédelem területén.


A talajban kifejlődő károsítók jelentős problémákat és terméskiesést tudnak okozni. A legfontosabb kártevők lárva vagy pajor alakban, a talajban, a gyökerek elrágásával károsítanak. Egyes fajok esetében imágó formában, a föld feletti növényi részek rágásával is számolnunk kell. Ezen kártevők ellen talajba bedolgozható/beöntözhető készítményekkel lehet védekezni. A Biocont portfóliójából a Nemastar, illetve a Nematop készítmények talajbolygatás nélkül is alkalmazhatók.

A kijuttatott fonálférgek a beöntözést követően aktívan keresik a gazdaszervezetet. Bejutva a gazdaszervezetbe, a fonálférgekkel szimbiózisban élő baktériumok okozzák a károsítók pusztulását, amelynek a szervezetét utána a fonálférgek táplálékként hasznosítják. A gazdaszervezetből kiszabadulva újabb fertőzhető egyedeket keresnek.

Szívó és rágó kártevők elleni biológiai védelem

A NeemAzal T/S trópusi nem fa magjának kivonatából készült, „azadirachtin-A” hatóanyagú, természetes eredetű rovarölőszer, mely számos zöldség- és gyümölcskultúrában, valamint dísznövényekben is felhasználható szúró-szívó és rágó szájszervű kártevők ellen.

Az összetett hatásmechanizmusa a táplálkozás, fejlődés és a szaporodás gátlásának útján fejti ki hatását. Mélyhatású készítményként pedig, a levéllemez fonákára, valamint a mélyebb sejtsorokba is eljutva a rejtett életmódú vagy aknázó kártevők ellen is hatásos! Elérhető 50 ml-es kiszerelésben is.

Természetes védelem a gombák ellen

A VitiSan SP® gombakórokozók elleni megelőző és gyógyító hatású kontakt gombaölő szer és makro-tápelemtrágya. A kezelt növény-felszíneken lúgos kémhatás kialakításával megakadályozza a betegségek megtelepedését, a már megtelepedett gomba képleteket pedig kiszárítja.


Számos zöldség- és gyümölcskultúrában, valamint dísznövényekben is felhasználható lisztharmat és szürkepenész betegségek ellen. A rövid,1 napos, élelmezés-egészségügyi várakozási időnek köszönhetően biztonsággal használhatjuk betakarítás közeli időpontban is. Elérhető 1 kg-os és 100 g-os kiszerelésben is.

Hogy tehetem a védekezésemet még hatékonyabbá?

A Heliosol egy fenyőterpén-kivonatot tartalmazó permetezőszer segédanyag, amely fokozza a vele együtt kijuttatott növényvédőszerek felszívódását, terülését és a megkötődését a növényi felszínen, azaz az esőállóságát is. A készítmény felhasználható valamennyi kertészeti és szántóföldi kultúrában, felszívódó- és kontakt növényvédő permetező- és gyomirtó szerek hatásának fokozására. Elérhető 50 ml-es  kiszerelésben is.

A termékek használatával és beszerezhetőségével kapcsolatban látogasson el a Biocont honlapjára, vagy keresse a Biocont szaktanácsadóit.


Biocont Magyarország Kft.
www.biocont.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Tisztítás természetes anyagokkal

Se szeri, se száma a boltok polcain található tisztítószereknek, sokszor mégis avval szembesülünk, hogy nem kellően hatékonyak. Ilyenkor érdemes kipróbálni anyáink, nagyanyáink hagyományos,...


Csemegeszőlő termesztése egyszerűen

Régebben szinte minden háznál ahaszonkerti részben volt néhány tőke csemegeszőlő. Újabban haszonkert sem nagyon van már sok helyen, de a szőlők tűntek el legelőször a házi kertekből, mivel a...