Biológiai növényvédelem a kertünkben

2021-09-28 10:36:58 | Módosítva: 2021-09-28 10:37:51

Ma már olyan hatásos biológiai növényvédelmi megoldások léteznek, amelyekkel természetes úton, vegyszermentesen tudjuk megvédeni a növényeinket. A Biocont Magyarország Kft. ennek az irányvonalnak úttörője, és több évtizedes tapasztalattal rendelkezik a biológiai növényvédelem területén.


A talajban kifejlődő károsítók jelentős problémákat és terméskiesést tudnak okozni. A legfontosabb kártevők lárva vagy pajor alakban, a talajban, a gyökerek elrágásával károsítanak. Egyes fajok esetében imágó formában, a föld feletti növényi részek rágásával is számolnunk kell. Ezen kártevők ellen talajba bedolgozható/beöntözhető készítményekkel lehet védekezni. A Biocont portfóliójából a Nemastar, illetve a Nematop készítmények talajbolygatás nélkül is alkalmazhatók.

A kijuttatott fonálférgek a beöntözést követően aktívan keresik a gazdaszervezetet. Bejutva a gazdaszervezetbe, a fonálférgekkel szimbiózisban élő baktériumok okozzák a károsítók pusztulását, amelynek a szervezetét utána a fonálférgek táplálékként hasznosítják. A gazdaszervezetből kiszabadulva újabb fertőzhető egyedeket keresnek.

Szívó és rágó kártevők elleni biológiai védelem

A NeemAzal T/S trópusi nem fa magjának kivonatából készült, „azadirachtin-A” hatóanyagú, természetes eredetű rovarölőszer, mely számos zöldség- és gyümölcskultúrában, valamint dísznövényekben is felhasználható szúró-szívó és rágó szájszervű kártevők ellen.

Az összetett hatásmechanizmusa a táplálkozás, fejlődés és a szaporodás gátlásának útján fejti ki hatását. Mélyhatású készítményként pedig, a levéllemez fonákára, valamint a mélyebb sejtsorokba is eljutva a rejtett életmódú vagy aknázó kártevők ellen is hatásos! Elérhető 50 ml-es kiszerelésben is.

Természetes védelem a gombák ellen

A VitiSan SP® gombakórokozók elleni megelőző és gyógyító hatású kontakt gombaölő szer és makro-tápelemtrágya. A kezelt növény-felszíneken lúgos kémhatás kialakításával megakadályozza a betegségek megtelepedését, a már megtelepedett gomba képleteket pedig kiszárítja.


Számos zöldség- és gyümölcskultúrában, valamint dísznövényekben is felhasználható lisztharmat és szürkepenész betegségek ellen. A rövid,1 napos, élelmezés-egészségügyi várakozási időnek köszönhetően biztonsággal használhatjuk betakarítás közeli időpontban is. Elérhető 1 kg-os és 100 g-os kiszerelésben is.

Hogy tehetem a védekezésemet még hatékonyabbá?

A Heliosol egy fenyőterpén-kivonatot tartalmazó permetezőszer segédanyag, amely fokozza a vele együtt kijuttatott növényvédőszerek felszívódását, terülését és a megkötődését a növényi felszínen, azaz az esőállóságát is. A készítmény felhasználható valamennyi kertészeti és szántóföldi kultúrában, felszívódó- és kontakt növényvédő permetező- és gyomirtó szerek hatásának fokozására. Elérhető 50 ml-es  kiszerelésben is.

A termékek használatával és beszerezhetőségével kapcsolatban látogasson el a Biocont honlapjára, vagy keresse a Biocont szaktanácsadóit.


Biocont Magyarország Kft.
www.biocont.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Balkonládák növényei

A teraszok, erkélyek, balkonok díszítése érdekében gyakran hívjuk segítségül az egynyári növényeket. Ennek oka, hogy általában alacsonyak, színesek és egészen a fagyokig folyamatosan virágoznak....


Tisztítás természetes anyagokkal

Se szeri, se száma a boltok polcain található tisztítószereknek, sokszor mégis avval szembesülünk, hogy nem kellően hatékonyak. Ilyenkor érdemes kipróbálni anyáink, nagyanyáink hagyományos,...