Hogyan válasszunk megfelelőt?

Miért éri meg a műanyag nyílászáró?

2021-09-30 10:26:50 | Módosítva: 2021-09-30 13:23:03

Az elmúlt években egyre jobban terjed a műanyag nyílászárók alkalmazása. Nem véletlen ez a nagy népszerűség. A műanyag nyílászárók számtalan előnnyel rendelkeznek, és ezért mára rengetegen alkalmazzák ezt a típust. Nézzük most meg, milyen pénzügyi előnyei vannak a műanyag nyílászáróknak.


Forrás: https://unsplash.com/@steveungermann

Jó az ár-teljesítmény arányuk

Ha áttekintjük a nyílászárókkal szemben támasztott legfőbb funkcionális követelményeket, úgymint hőszigetelés, hangszigetelés, biztonság, precíz működés, karbantartásigény stb., akkor azt találjuk, hogy a legkedvezőbb áron a műanyag ablakok és ajtók teljesítik az ezekhez fűződő elvárásokat. A műanyag nyílászárók tetemes árelőnye akár 50%-ot meghaladó mértékű is lehet.

 

Kép forrása: https://unsplash.com/@maximeamoudruz

Csökkentik a fűtésszámlát

A műanyag, mint alapanyag már önmagában is jó hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik. Az évek során a technológiai fejlesztéseknek köszönhetően megjelentek az 5, majd a 7 kamrás kialakítású műanyag profilok, melyek további hatalmas előrelépést jelentettek a hőszigetelés terén. Ezek a modern profilrendszerek a 2, majd 3 szintű valódi EDPM gumitömítéssel, valamint a háromrétegű üvegezéssel együtt olyan mértékű javulást értek el, mellyel 56%-ot meghaladó energiamegtakarítás is elérhető az EnEV 2009 előíráshoz képest.

Hosszú az élettartamuk

A modern műanyag ablakok élettartama napjainkban akár 30 év, vagy még több is lehet. Egyáltalán nem mindegy, hogy az új nyílászárókba fektetett pénz mennyi időn keresztül hozza az elvárt megtakarítást az energiaköltségeken. Minél hosszabb az élettartam, annál kisebb a fajlagos beruházási költség. A műanyag nyílászárók ebben is kiemelkedően teljesítenek, így kedvezőbb árfekvésüket is figyelembe véve remek pénzügyi döntésnek számítanak.

 

Kép forrása: https://unsplash.com/@deconovo

 Keveset kell költeni karbantartásukra

Az ablakokhoz használt műanyag teljesíti a legmagasabb minőségi követelményeket, környezetbarát módon, kálcium-cink bázison adalékanyaggal stabilizált, fény- és időjárásálló, ütésálló, és magasabb hőmérsékleten is nagymértékben alaktartó. Ennek következtében a műanyag ablakok felületén kevésbé tapadnak meg a szennyeződések, könnyedén takaríthatóak, nem igényelnek ápolást.

Kevesebbet kell költeni a biztonságtechnikára

A magas ellenállóképességű alapanyag mellett a jó minőségű műanyag ablakok átlag feletti beépítési mélységgel és mélyen elhelyezkedő belső rozsdamentes vasalatokkal rendelkeznek. A szárnyon körbefutó, valamint a tokon elhelyezett vasalati elemeket csavarozással rögzítik a profilban elhelyezkedő acélmerevítéshez. Zárt állapotban ezek a vasalati elemek egymáshoz kapcsolódnak, így képezve egy erős szerkezeti egységet a nyílászárón belül.

Alacsony légáteresztés, jó szélállóság és vízállóság alapáron

A műanyag nyílászárók remek értékekkel rendelkeznek a légáteresztés, a szélállóság, valamint a vízállóság terén. Ezek a jellemzők befolyással vannak a nyílászárók hőszigetelő képességére, ezáltal a pénztárcánkra is. És ami a legjobb hír, hogy ezeket a tulajdonságokat hosszú távon is megtartják. Nem hajlamosak ugyanis a vetemedésre, ami ezeket a mutatókat leginkább leronthatná. A kiválóan megépített és stabil szerkezetek révén évtizedeken keresztül számíthatunk megtakarításra a fűtésszámlánkon, valamint az esetleges klimatizálás kapcsán a villanyszámlánkon is. A kiváló vízállóság a jó minőségű alapanyagból és a gondosan megtervezett profilkialakításból fakad. A műanyag ablakoknak még a legzordabb időjárás sem árt. Szeles, viharos időben is maximálisan ellenáll a csapódó esőnek. Duzzadás, vetemedés fel sem merülhet.

 

Kép forrása: https://unsplash.com/@mahkeo

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Kert az ablakpárkányon

Egy kert nélküli emeletes házban is sokaknál felmerül az igény, hogy növényekkel vegyék körül magukat. Itt a korlátozott lehetőségek és helyszűke miatt némi kreativitás szükséges a megoldáshoz....


Spóroljon a fűtési költségen automatikus redőnyökkel

Nem kell minden nap új trükköket kipróbálnia ahhoz, hogy a téli fűtésszámlájának összegét lecsökkentse. Elegendő a meglévő redőnyöket motoros működtetésűvé alakítani, és időzítővel vagy...