Ablaktörlő lézerrel

2021-10-01 10:38:29 | Módosítva: 2021-10-01 10:43:12

Ablaktörlőlapátok helyett lézersugarak tartanák tisztán a szélvédőt a szennyeződésektől a Tesla nemrég szabadalmaztatott eljárásában.


A Tesla ezt a technológiát „a járművek és fotovoltaikus szerelvények üvegfelületein felhalmozódott szennyeződés impulzusos lézertisztításának” nevezi. Vagyis a rendszer olyan sugároptikai egységeket tartalmaz, amelyek lézersugarat bocsátanak ki, hogy eltávolítsák a szennyeződéseket az autó üvegfelületeiről, amelyeket érzékelő áramkörökkel látnak el. Ezek folyamatosan monitoroznák az autó üvegfelületeit, mint például a szélvédőt, és ha bármelyiket szennyeződés éri, akkor működésbe lép a lézersugár, hogy letisztítsa azokat. 


Miután a rendszer érzékeli a szennyeződést, beállítja a megfelelő paramétereket, és az impulzus intenzitását a lézersugár számára, amely eltávolítja a felgyülemlett koszt, piszkot, szennyeződést az üvegfelületekről.További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: ablaktörlő, lézer, tesla

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Ultrahangos és lézeres távolságmérők

Az építészek, belsőépítészek, lakberendezők számára mindennapos, már-már rutinnak számító feladat a távolság- és felületmérés, de rendszeresen találkoznak ezzel az otthonukat építő, berendező...


Ablaktörlő lapátok

Az ablaktörlő lapátok használatuk során több ezer liter vizet, ködpárát, vagy az elől haladó jármű által felvert koszos vizét távolítják el a szélvédőről. Ez fontos feladat, ezért ha cserére van...