Öt perc alatt feltölthető akku

2021-10-09 11:38:12 | Módosítva: 2021-10-09 11:40:45

Öt perc alatt feltölthető akkumulátort fejleszt elektromos autókhoz egy izraeli vállalkozás – írja az MTI a ynet hírportálra hivatkozva. A StoreDot nevű startup olyan litium-ion alapú akkumulátort fejlesztett ki, amelynek feltöltési ideje versenyképes a hagyományos autók tankolási idejével, ugyanis mindössze öt perc alatt eljut a teljes lemerültségtől a teljesen feltöltött állapotig.


Az újítás a könnyű, újratölthető és nagy teljesítményű lítium-ion elemek technológiáján alapul. A rendkívül gyors töltési képesség elérése érdekében többek közt szilíciumra váltották a lítium-ion elem negatív pólusán az addig alkalmazott grafitot. Jelenleg az akkumulátorok olcsóbban előállítható, második generációját fejlesztik, és elkezdték kidolgozni a későbbi tömeggyártáshoz szükséges eszközöket, gépeket is, hogy megpróbálják lerövidíteni a bevezetésükhöz szükséges időt.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Sétáló töltő

Az emberi fantázia kifogyhatatlan. Az UW-Madison Mechanical Engineering kutatói energiatermelő cipő kifejlesztésén dolgoznak.


Lítium vagy ólom-karbon akkumulátor?

A nagy teljesítményű elektromos csónakmotorok és a könnyű akkumulátorok igénye együtt növekszik. A nagy energiát tárolni képes lítium akkumulátorok túltöltésre és mélykisütésre érzékenyek,...