Indul az új pályázat

2021-12-19 09:41:30 | Módosítva: 2021-12-29 15:32:32

100%-ban vissza nem térítendő támogatás napelemre, fűtéskorszerűsítésre December 6-án indult az a lakossági napelemes pályázat első üteme, amely révén akár 11,3 millió forint vissza nem térítendő támogatást is kaphatnak a jelentkezők. A támogatást lakossági ingatlanok megújuló energiaforrással való ellátására, és energiahatékonyságának korszerűsítésére lehet felhasználni. A pályázat az átlagjövedelem alatt élő családokat segíti, és csak regisztrált kivitelező végezheti el a munkát.


A pályázat fő elemei

A 100%-os, vissza nem térítendő támogatást kizárólag lakóépületekre lehet igényelni. A csak napelemekre szóló támogatás maximális mértéke bruttó 2.900.000 forint, fűtéskorszerűsítéssel együtt pedig bruttó 11.300.000 forint.

Hogyan értékelik a pályázatokat?

A pályázatokat pontozásos rendszerben bírálják el, ahol azok vannak előnyben, akik több gyereket nevelnek és fejlesztendő járásokban élnek. A jelentkezés feltétele, hogy az ingatlan tulajdonosainak 2020. évi összevont jövedelme nem haladhatja meg a fejenkénti 4.850.000 forintot.

A támogatási kérelem benyújtásának feltétele a kivitelezővel megkötött előszerződés. Fontos, hogy a beruházás csak a regisztrált kivitelezők listájából választott kivitelezővel valósítható meg. Szerződéseket már lehet kötni, a pályázatokat első ütemben 2021. december 6. és 2022. január 17. között lehet beadni.Miért az E.ON-t válasszák?

Az E.ON Energiamegoldások Kft. szerepel a regisztrált kivitelezők listáján. Az E.ON szakértői helyszíni felmérésen megvizsgálják, milyen napelemes rendszer lenne a legmegfelelőbb az adott ingatlanban, és lakóingatlanra szabott tervdokumentációt készítenek. A szakemberek felmérik, hogy az adott lakóépület megfelel-e a 100%-ban vissza nem térítendő napelem-pályázat épületre vonatkozó feltételeinek.

Az E.ON a rendszer tervezése, engedélyeztetése és kivitelezése után az energiatermelés követését is lehetővé teszi az E.ON Home alkalmazással napi, heti, havi és éves bontásban is. A felhasználó napi előrejelzést kaphat a termelési adatokról, és követheti környezeti hatását.

Az E.ON kivitelezői 12 év gyártói és 25 év teljesítménygaranciát adnak a napelemekre. A szakemberek kiváló minőségű eszközökkel dolgoznak, melyek mindegyikét számos ponton ellenőrizték a gyártás során. Az eddig 15 ezres ügyfélkör is azt jelzi, hogy az E.ON partner, ha napelemről van szó, és az energiacég stabil, nemzetközi háttere hosszú távon is kiszámítható, biztonságos támogatást jelent egy esetleges karbantartáskor is.

A pályázat további ütemei

A felhívás szerint 2022-ben, 2023-ban és 2024-ben is lehet pályázni napelemes rendszerek és korszerű fűtési rendszerek támogatására. Az E.ON napelemes megoldásaival kapcsolatban bővebb információért keresse fel az eon.hu/solar oldalt, és kérjen ajánlatot.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Számolgatnak a napelemesek

Bár egyes részletek még mindig függőben maradtak a napelemes elszámolások körül, azért nagyjából kibontakoztak az új szabályok. A meglévő, illetve az elmúlt időszakban engedélyezett napelemekre...


Korszerűsítés a megtakarításért

Gazdaságosabb és korszerűbb fűtéshez egy ötlet sokszor értékesebb, mint egy új rendszer. Képzelje el, egy nap arra megy haza, hogy nem jó a fűtés valamiért, vagy kap egy borsos gázszámlát. Rémálmai...