Luxusautókhoz luxushajlék

2022-01-30 16:45:24 | Módosítva: 2022-01-30 16:45:40

Az amerikai S3 Architecture stúdió az Aston Martin luxusautó-gyártó építészeti tervezőirodájával közösen olyan házat tervezett, ahol a büszke tulajdonosnak nem kell járgányait rejtegetnie.


A 600 méter hosszú felhajtó vezet a hegyoldalról lekígyózó, tört síkokkal határolt ház bejárati ajtajáig. A homlokzatot méretes üvegtáblák és fekete cédrus borítja. Sötét fém tetőfelületét, mely egy ponton drámai módon lefelé süllyedve fedett bejáratot képez, a környező sziklaalakzatok szaggatott alakja ihlette. Az autókat a legalsó szinten elhelyezkedő galéria stílusú helyiségben mutatják be, amelyet körben üvegtáblák határolnak. A tér egy borozóban folytatódik, ahol áttört polcokon palackokat tárolhatnak a padlótól a mennyezetig. A polcrendszer átlós rácsozata finom utalás az Aston Martin logójában látható egymást metsző vonalakra.


forrás: tervlap


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Állami beavatkozás az építőipari anyagárakba

Az árszínvonal megugrása nyomán a családoknak szánt otthonteremtési, lakásfelújítási támogatások egyre nagyobb hányadát teszik zsebre az alapanyagokat forgalmazók. A kormány sokrétű,...


Nem csak garázs

Egy szokványos garázst a tervező rendszerint úgy méretez, hogy egy közepes méretű gépkocsi elfogadhatóan elférjen benne, és esetleg még ki is lehessen szállni az autóból. Mondjuk valamivel több,...