Luxusautókhoz luxushajlék

2022-01-30 16:45:24 | Módosítva: 2022-01-30 16:45:40

Az amerikai S3 Architecture stúdió az Aston Martin luxusautó-gyártó építészeti tervezőirodájával közösen olyan házat tervezett, ahol a büszke tulajdonosnak nem kell járgányait rejtegetnie.


A 600 méter hosszú felhajtó vezet a hegyoldalról lekígyózó, tört síkokkal határolt ház bejárati ajtajáig. A homlokzatot méretes üvegtáblák és fekete cédrus borítja. Sötét fém tetőfelületét, mely egy ponton drámai módon lefelé süllyedve fedett bejáratot képez, a környező sziklaalakzatok szaggatott alakja ihlette. Az autókat a legalsó szinten elhelyezkedő galéria stílusú helyiségben mutatják be, amelyet körben üvegtáblák határolnak. A tér egy borozóban folytatódik, ahol áttört polcokon palackokat tárolhatnak a padlótól a mennyezetig. A polcrendszer átlós rácsozata finom utalás az Aston Martin logójában látható egymást metsző vonalakra.


forrás: tervlap


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Garázsok biztonsága

A garázsban tartott autókat tulajdonosaik nagyobb biztonságban tudhatják. Ám ez esetenként csalfa illúzió, mert némelyik garázskaput bizony illetéktelenek is könnyen nyithatják. Különösen igaz ez a...


Állami beavatkozás az építőipari anyagárakba

Az árszínvonal megugrása nyomán a családoknak szánt otthonteremtési, lakásfelújítási támogatások egyre nagyobb hányadát teszik zsebre az alapanyagokat forgalmazók. A kormány sokrétű,...