Meghalt kollégánk, Babos János

2022-02-04 10:57:09 | Módosítva: 2022-02-04 11:00:33

Nem túlzás azt mondani, hogy élete összefonódott az Ezermesterrel. Majd 50 éve lapunknál dolgozott, kezdetben tervezőszerkesztőként, később rovatszerkesztőként, újságíróként. Átfogó műszaki ismeretekkel közvetítette az olvasók felé a lakásfelújítás, a klasszikus barkácsolás, és évtizedeken keresztül a modellezés csínját-bínját. Szinte megszállott modellező volt, saját kezűleg épített modelljeivel rangos kiállításokon vett részt.


A 80 évhez közeledve is aktív tagja volt szerkesztőségünknek, reggel ő nyitotta az irodát, mert azt vallotta, hogy ez élete része, nem is tudna meglenni e nélkül. Aztán a járvány home office-ba kényszerített mindannyiunkat egy időre, de ez legjobban őt viselte meg. Hiányzott neki a munkahely, a rendszeresség, a munkahelyi légkör. Talán ez is hozzájárult hírtelen támadó betegségéhez, mely nem sok időt hagyott neki a készülődésre.

Írásai viszont túlélik őt, az internet világában továbbra is megtalálja még több nemzedék hasznos tanácsait az Ezermester weboldalán.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: Babos János

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Saját magfogás a jövő évi termésért

A hibrid fajták terjedésével egyre kevesebben veteményeznek saját maguk által szedett magból a kertészkedők között. Amióta a hipermarketek tavaszi akcióiban egy csomag vetőmag sokszor 30 forint...


Babsátor

Ötletes kerti árnyékoló hely, melyet a gyerekek is előszeretettel használnak. Nagyon könnyen elkészíthető, hiszen mindössze karókból ki kell alakítani a keretét, a karók mellé elvetni a futóbabot,...