Zöld hitel

2022-03-06 09:28:42 | Módosítva: 2022-03-06 09:32:23

Új „zöld hitel” programot hirdetett meg az MNB októbertől, ami a lakosság számára teremt kedvező feltételeket az új otthon építésére. A Zöld Otthon Program alapján legfeljebb 2,5 százalékos kamat mellett kínál lakáscélú zöld hitelt mindazoknak, akik magas energiahatékonyságú (legalább BB energetikai besorolású), zöld szempontoknak megfelelő házat építenek, vagy új ingatlant vásárolnak.


A zöld hitelt csak magánszemélyek igényelhetik, a kamata fix 2,5% a teljes futamidőn át, ami maximum 25 év. Az igényelhető legnagyobb összeg 70 millió forint. A kamat a teljes futamidő alatt rögzített, így kedvezőbb, mint az elérhető piaci lakáshitelek. A zöld hitel ingatlan korszerűsítésre nem vehető igénybe, kizárólag újépítésű ingatlan vásárlására vagy építésére. A hitel igénylésének viszont nem feltétele a gyermekvállalás vagy a meglévő gyermek. Akár 0% kamatozású CSOK is igényelhető a zöld hitel mellé.

Az elavult házak és lakások megújulása kulcsfontosságú az MNB értékelése szerint a hazai klímacélok eléréséhez. Ennek érdekében támogatja a jegybank a zöld jelzáloghiteleket lakossági hitelek finanszírozásával, a bankoknak szóló zöld eszközvásárlási programmal és a hitelezési folyamat során a környezettudatos értékek hangsúlyozásával.További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Jelentős hitel lakásfelújításra

Uniós forrásból 115 milliárd forint kamatmentes hitelt biztosít az MFB magánszemélyeknek, társasházaknak és lakásszövetkezeteknek. Több tízezer lakás vagy lakóház újulhat meg az...


Lakás rulett

A parlament elfogadta a Nemzeti Otthonteremtési Közösségekről szóló törvényjavaslatot az új lakóingatlanok építésének és vásárlásának ösztönzésére. Az otthonteremtési program új eleme nem érinti a...