Zöld hitel

2022-03-06 09:28:42 | Módosítva: 2022-03-06 09:32:23

Új „zöld hitel” programot hirdetett meg az MNB októbertől, ami a lakosság számára teremt kedvező feltételeket az új otthon építésére. A Zöld Otthon Program alapján legfeljebb 2,5 százalékos kamat mellett kínál lakáscélú zöld hitelt mindazoknak, akik magas energiahatékonyságú (legalább BB energetikai besorolású), zöld szempontoknak megfelelő házat építenek, vagy új ingatlant vásárolnak.


A zöld hitelt csak magánszemélyek igényelhetik, a kamata fix 2,5% a teljes futamidőn át, ami maximum 25 év. Az igényelhető legnagyobb összeg 70 millió forint. A kamat a teljes futamidő alatt rögzített, így kedvezőbb, mint az elérhető piaci lakáshitelek. A zöld hitel ingatlan korszerűsítésre nem vehető igénybe, kizárólag újépítésű ingatlan vásárlására vagy építésére. A hitel igénylésének viszont nem feltétele a gyermekvállalás vagy a meglévő gyermek. Akár 0% kamatozású CSOK is igényelhető a zöld hitel mellé.

Az elavult házak és lakások megújulása kulcsfontosságú az MNB értékelése szerint a hazai klímacélok eléréséhez. Ennek érdekében támogatja a jegybank a zöld jelzáloghiteleket lakossági hitelek finanszírozásával, a bankoknak szóló zöld eszközvásárlási programmal és a hitelezési folyamat során a környezettudatos értékek hangsúlyozásával.További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Hiteleseknek

Két-három évente érdemes átnézetni a lakáshitelünket, mert sok minden történhet pár év alatt, ami miatt már jobb hitelre is kiválthatjuk a meglévőnket. Nő a fizetésünk vagy az ingatlanunk...


Újra igényelhetők a támogatott lakáshitelek

A gazdasági válság kirobbanásával egy időben befékezett a kormány is: leállította az államilag támogatott kamatozású lakáshitelek új igényléseinek befogadását, valamint megszüntette a...