Fehér tégla: gondmentes, költséghatékony és korszerű építkezés

2022-03-06 11:15:43 | Módosítva: 2022-03-11 10:11:32

A házépítés kevesek hobbija, mert alapos szakmai és pénzügyi tervezés előzi meg az alapanyagok és a munkálatok megkezdését, melyek az eredeti tervekhez képest gyakorta elhúzódnak. Megfelelő szakértelem nélkül pedig nem könnyű jó döntéseket hozni ezekben a kérdésekben.


Ám az Ytong Kész Ház programjával az építtetők megkímélhetik magukat a házépítéssel járó gondoktól.

A szerződött partnerekkel megvalósuló rendszert azért találták ki, hogy segítsenek egy kézben tartani az építkezés összes lépését. Az építtetőknek nincs más feladatuk, mint a mintatervek közül kiválasztani a számukra szimpatikus ház típustervét, amit igény esetén akár egyedi elképzelésükre formálnak a szakemberek. Ezután a kiválasztott mintatervet a partnerek az adott helyszínre (telekre) adaptálják, majd az árkalkuláció kidolgozásával és az építési idő meghatározásával könnyítik meg az építtető dolgát. A tervezéstől a családi ház megépítéséig az Kész-Ház partnerek jelentik a rendszer gerincét. Olyan szakértők, akiknek a legfontosabb a minőség, a gyorsaság, a megbízhatóság, valamint a ház lakóinak biztonsága.

Az említett kényelmi szempontok mellett számos érv szól az Ytong mellett, hiszen a Lambda elemcsalád alkalmazásával egyrétegű, alacsony energiaigényű családi házak valósíthatók meg kiegé­szítő hőszigetelés nélkül.

Az Ytong tégla kitűnő épületfizikai tulajdonságokkal bír

A minden irányból egyformán történő hőszigetelésből adódóan az egyrétegű falazószerkezetek páraszabályozásban és energiahatékonyságban verhetetlenek. Emellett az Ytong-ra a környezettudatos építőanyag éllovasaként tekinthetünk: a tisztán ásványi alapanyagokból készülő építési elemek nem borítják fel az ökológiai egyensúlyt, a falazóelemek gyártása során nem szabadulnak fel mérgező gázok, nem beszélve arról, hogy a termék teljes mértékben újrahasznosítható, hulladékgazdálkodásból jeles.


Az Ytong hagyományos falazóelem palettája nemrég az innovatív vasalt fal-, tető és födémpallókkal bővült, mely termékek ugyanazokkal a kedvező épületfizikai tulajdonságokkal rendelkeznek, mint hagyományos falazóelem társai, így a kiváló hőszigetelésnek, az intelligens páraszabályozásnak köszönhetően optimális lakóklímát, valamint megfelelő nyomószilárdságukból adódóan masszív és értékálló szerkezetet biztosítanak.

Az Ytong pallók teherhordó és nem teherhordó falak építésére egyaránt alkalmasak, hatékony munkaidő kihasználást tesznek lehetővé családi házak, ikerházak, sorházak és társasházak kivitelezése esetén.Bővebb információ: www.epiteniakarok.hu


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

2. ÉPÍTEM A HÁZAD klubkonferencia

AZ ÉPÍTEM A HÁZAD klub alakuló rendezvénye 2016. január 21. Lurdy Ház


Építők és építtetők

Egy építkezés elején a laikus építtetők jelentős része úgy érzi képben van azzal, pontosan mivel jár egy építkezés. Az építészmérnökök tapasztalata szerint viszont alig akad olyan laikus...